Aktualizacja forum - 14.11.2012
Aktualizacja forum - 14.11.2012
Witam. W dniu jutrzejszym od godz. 18 forum nie będzie dostępne przez kilka godzin (około 5-6h) W razie ewentualnych problemów z działaniem forum proszę pisać w tym temacie.
Pzdr.
Pzdr.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 9:20 przez end, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem czy to problem, czy tak jest to ustawione ale
1. czasem pojawia się taka wiadomość przy klikaniu na odnośnik do nowych postów
Nie są to jakieś straszne utrudnienia, ale działało to wcześniej trochę sprawniej.
1. czasem pojawia się taka wiadomość przy klikaniu na odnośnik do nowych postów
2. przeczytane nowe posty nie są "odznaczane" jako przeczytane - dopiero po około minucie już nie są wyświetlane jako nowe.Nie możesz wyszukiwać tak szybko. Odczekaj kilka sekund i spróbuj ponownie lub odśwież stronę.
Nie są to jakieś straszne utrudnienia, ale działało to wcześniej trochę sprawniej.
Jeżeli już, robicie jakieś remonty, na forum zróbcie coś z tymi nieszczęsnymi załącznikami. Kto dzisiaj robi zdjęcia w 800x600, jak przeciętny monitor ma 1920x1080. Dajcie możliwość dawania do załącznika typowych dziś zdjęć 2MPIX (komórka) ostatecznie 1,3MPIX. Skalowanie wszystkiego do 800x600 staje się powoli męczące i flustrujące.
Co do forum, to mi w ForeFox, na stronie głównej, znowu znikneła tak lubiana przez mnie lista, ostatnio poruszanych tematów.
Co do forum, to mi w ForeFox, na stronie głównej, znowu znikneła tak lubiana przez mnie lista, ostatnio poruszanych tematów.
- andrzejzis
- Użytkownik
Zwiększyłem limit. Lista tematów z forum już działa.kayron pisze:Jeżeli już, robicie jakieś remonty, na forum zróbcie coś z tymi nieszczęsnymi załącznikami. Kto dzisiaj robi zdjęcia w 800x600, jak przeciętny monitor ma 1920x1080. Dajcie możliwość dawania do załącznika typowych dziś zdjęć 2MPIX (komórka) ostatecznie 1,3MPIX. Skalowanie wszystkiego do 800x600 staje się powoli męczące i flustrujące.
Pzdr.
Bardzo rzeczowa wypowiedź.andrzejzis pisze:Moim zdaniem, jedyną zaletą tego remontu jest brak na "Elpoltar" listy linków do ostatnio poruszanych tematów na "Forum Elpoltar", jednocześnie wadą jest brak tychże linków, w jednym i osobnym miejscu na samym "Forum Elpoltar".
P.S. To jest forum Elportalu :)
Kolejny raport do kolekcji, tym razem wszystko działa poprawnie.
Firefox prawie najnowszy, ale aktualizowany od wersji 3.6.x więc niektóre stare ustawienia mogły pozostać. Cookies zapamiętywane do końca sesji więc opcje zapamiętaj mnie nie mają prawa działać.
Przed zmianami z forum byłem wyrzucony po kilku-kilkunastu godzinach, obecnie następuje to po około godzinie-dwóch. Jak ustawię odświeżanie strony co 5 minut to problem nie występuje.
Z logowaniem nie mam problemów, za pierwszym razem wchodzi, ale forum otwieram z linku do nieczytanych postów https://forum.elportal.pl/search.php?search_id=newposts , nie z linku do strony logowania.
Firefox prawie najnowszy, ale aktualizowany od wersji 3.6.x więc niektóre stare ustawienia mogły pozostać. Cookies zapamiętywane do końca sesji więc opcje zapamiętaj mnie nie mają prawa działać.
Przed zmianami z forum byłem wyrzucony po kilku-kilkunastu godzinach, obecnie następuje to po około godzinie-dwóch. Jak ustawię odświeżanie strony co 5 minut to problem nie występuje.
Z logowaniem nie mam problemów, za pierwszym razem wchodzi, ale forum otwieram z linku do nieczytanych postów https://forum.elportal.pl/search.php?search_id=newposts , nie z linku do strony logowania.
Jeśli macie zakładki itp. to zobaczcie czy czasem nie macie adresu: forum.elportal.pl/
Poprawny adres to: www.forum.elportal.pl a nie https://forum.elportal.pl
Jeśli ktoś ma "stary adres" to proszę zmienić na nowy i zobaczyć czy będzie ok - usunąć ciastka po tej zmianie.
Sesja jest ustawiona na 2h i tak ze względów bezpieczeństwa musi pozostać - zresztą zawsze tak było :)
Poprawny adres to: www.forum.elportal.pl a nie https://forum.elportal.pl
Jeśli ktoś ma "stary adres" to proszę zmienić na nowy i zobaczyć czy będzie ok - usunąć ciastka po tej zmianie.
Sesja jest ustawiona na 2h i tak ze względów bezpieczeństwa musi pozostać - zresztą zawsze tak było :)