Problemy z logowaniem i pojawianiem się domyślnego stylu c.d

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Posty: 1796
Rejestracja: 15 mar 2006, 5:21
Lokalizacja: Sochaczew
Kontakt:

Problemy z logowaniem i pojawianiem się domyślnego stylu c.d

Post autor: matrix » 28 gru 2011, 16:32

Nie wiem czy forum było przeinstalowywane, ale kłopoty z logowaniem nadal się pojawiają.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Posty: 1418
Rejestracja: 03 lip 2005, 10:36
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: Ertew » 28 gru 2011, 20:51

Tak, też miałem.
Wchodzę na forum z linka https://forum.elportal.pl/search.php?search_id=lastvisit i mam informację o konieczności logowania (standard).
Klikam zaloguj i mam błękitny styl z monitem o logowanie. Odświeżyłem i zalogowałem się pomyślnie.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Posty: 2073
Rejestracja: 21 wrz 2008, 12:53
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Post autor: kayron » 29 gru 2011, 8:52

To jest problem którego nie rozwiążą chyba nigdy ? Czyściłem Cookis, zmieniałem przeglądarki, cuda nie zwidy, ale zalogujesz się, napiszesz post, klikasz wyślij, i znowu widzisz okno logowania.
Ja już po prostu przestałem wierzyć, że te forum zacznie kiedyś działać poprawnie i wyrobiłem sobie odruch Ctrl+A i Ctrl+C, przed wysłaniem każdego posta.

rezasurmar
Użytkownik
Posty: 626
Rejestracja: 19 kwie 2009, 15:59
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 29 gru 2011, 8:54

U mnie od uruchomienia na nowo forum, spokój. Przynajmniej chwilowo ;). Nawet mnie nie wylogowuje, przy dłuższej bezczynności, co jest mi bardzo na rękę.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik
Posty: 1375
Rejestracja: 27 lis 2007, 17:17
Lokalizacja: Polska

Post autor: Luminofor » 29 gru 2011, 14:28

A mnie właśnie wylogowało.

roman21
Użytkownik
Posty: 143
Rejestracja: 18 wrz 2006, 17:04
Lokalizacja: gryfice

Post autor: roman21 » 29 gru 2011, 18:04

U mnie jest ten sam problem.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Posty: 755
Rejestracja: 18 lip 2005, 18:33
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 29 gru 2011, 18:49

To samo u mnie

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik
Posty: 1287
Rejestracja: 12 kwie 2006, 19:38

Post autor: KrzysiekK » 29 gru 2011, 19:50

U mnie jak na razie jest dobrze. Nie czyściłem "cookies". Nie ukrywam jednak, że w przeszłości występowały u mnie opisane w tym i poprzednim temacie problemy.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 30 gru 2011, 17:30

A u mnie dalej ładnie wszystko śmiga :) , jedynie co to muszę się logować raz na parę godzi , ale nie jest to jakiś strasznym problemem .

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Posty: 1418
Rejestracja: 03 lip 2005, 10:36
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: Ertew » 14 sty 2012, 14:41

U mnie ponad miesiąc spokoju i znowu 'niebieski ekran'.
Przeglądarka: ff 3.6.x, adres https://forum.elportal.pl/viewtopic.php? ... iew=newest
Obrazek

Cookies nie czyszczę, ustawiłem żeby ff pamiętał je tylko na czas sesji więc chyba czyszczą się same.

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik
Posty: 961
Rejestracja: 04 sie 2010, 22:13
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: e-lektryk » 14 sty 2012, 15:41

Ja też mam czasami takie screeny, ale za to mam mniej problemów z wylogowywaniem.

rezasurmar
Użytkownik
Posty: 626
Rejestracja: 19 kwie 2009, 15:59
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 14 sty 2012, 15:46

Tu phpBB.pl podobny problem.
Czyli nie jest to jedyne forum z takim problemem, co prawda wcale mnie to nie pociesza, ale może w końcu uda się znaleźć problem.

PS. mnie też wylogowuje, wywala do strony logowania po napisaniu posta i znów pojawia się styl domyślny. Trochę to żenujące.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 27 sty 2012, 1:00

Witam.
Myślę, że problemy z wylogowywaniem i cookies już się nie pojawią.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
Jeśli ktoś będzie miał problemy z logowaniem po tym zabiegu proponuję wyczyścić cookies przeglądarki.

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Posty: 1796
Rejestracja: 15 mar 2006, 5:21
Lokalizacja: Sochaczew
Kontakt:

Post autor: matrix » 27 sty 2012, 9:19

end pisze:Witam.
Myślę, że problemy z wylogowywaniem i cookies już się nie pojawią.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
Jeśli ktoś będzie miał problemy z logowaniem po tym zabiegu proponuję wyczyścić cookies przeglądarki.
To źle myślisz. Wcześniej nie miałem większych kłopotów a teraz wywala mnie co chwila. Coocies wyczyszczone i nic.

EDYTKA 27.01.2012 godz. 2151:

O, i już mnie nie wywala.

rezasurmar
Użytkownik
Posty: 626
Rejestracja: 19 kwie 2009, 15:59
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 27 sty 2012, 21:57

Nie ma reguły, przecież, nie będę czyścił ciasteczek tylko po to by korzystać z tego forum. Ewidentnie jest coś spartolone i przestało to już być zabawne. Rozumiem, jakieś podrzędne forum, ale za tym stoi podobno spore wydawnictwo, dla dobrego imienia zrobili by coś z tym sami, skoro admin nie daje rady. Sprawa ciągnie się już od dłuższego czasu, a poprawy nie widać.

ODPOWIEDZ