Więc akceptacja postów nowych użytkowników przez moda. Moderator widzi posta- piszę do początkującego jakie ma uwagi- początkujący poprawia i post przechodzi. Przykład z góry pokazuje że "świeżak" będzie teraz uważał że z każdym problemem będzie mógł zwrócić się na forum, pewnie jutro padnie pytanie jak zmienić tapetę w Windowsie :/
rezasurmar pisze:Niestety, ale często młodym wydaje się, że wszystko dostaną na tacy, że elektronika to jest prosta, wystarczy tylko kupić lutownice, parę elementów i już można składać Challengera.
O to dokładnie chodzi, przecież wiadomo że tą ścieżkę trzeba przeciąć na płytce; od "dolnej" strony a rysunek przedstawia tylko górę.
A to że ze stajni AVT wychodzą czasami buble to swoją drogą... Kiedyś kupiłem miernik który na "omach" pokazywał cały czas zero- metalowy paproch robił zwarcie na płytce, ostatnio kupiłem wykrywacz który nawet na papierze nie ma szans działać bo ktoś żeby go ulepszyć zamiast bipolara wsadził mosfeta zapominając o innym sterowaniu... Ale to takie małe OT
Edyta:
Tak sobie myślę że nawet nie trzeba sprawdzać ilości postów- lepszym wyznacznikiem będzie ilość godzin spędzonych na forum.