Nowy design forum
Nowy wygląd mnie zaskoczył. Spodziewałem się bardziej kosmetycznych zmian. A o to moja subiektywna ocena:
Plusy:
-logo
-zielone belki między postami
-ikonki działów
-ogólnie kolor zielony i cały wystrój forum (poza tym, co napisałem w minusach)
-tło ze ścieżkami (pod napisem Autor, Wiadomość)
Minusy:
-zlewające się linki na górze strony- FAQ, Szukaj itd.
-zielone belki po bokach - przez ten kolor forum jest jakby bardziej ponure, nie pasuje to do jasnego tła postów
Ogólna ocena: -5/6
Plusy:
-logo
-zielone belki między postami
-ikonki działów
-ogólnie kolor zielony i cały wystrój forum (poza tym, co napisałem w minusach)
-tło ze ścieżkami (pod napisem Autor, Wiadomość)
Minusy:
-zlewające się linki na górze strony- FAQ, Szukaj itd.
-zielone belki po bokach - przez ten kolor forum jest jakby bardziej ponure, nie pasuje to do jasnego tła postów
Ogólna ocena: -5/6
Ogólnie całość komponuje się bardzo dobrze a cała reszta to już indywidualne gusta użytkowników...
Jednak ktoś bardzo mądrze zauważył, że górne napisy prawie się ze sobą zlewają tworząc złudzenie ciągłego napisu i ciężko odnaleźć co jest co. Proponowałbym dodanie mieezy poszczególnymi odnośnikami prostego pionowego znaku "|" w kolorze białym lub w odcieniu zieleni... Powinno to rozjaśnić sytuację na górze.
pzdr.
Jednak ktoś bardzo mądrze zauważył, że górne napisy prawie się ze sobą zlewają tworząc złudzenie ciągłego napisu i ciężko odnaleźć co jest co. Proponowałbym dodanie mieezy poszczególnymi odnośnikami prostego pionowego znaku "|" w kolorze białym lub w odcieniu zieleni... Powinno to rozjaśnić sytuację na górze.
pzdr.
Re: Nowy design forum
Super jedynie co to pomyslałbym nad ta mocną zielenią moze coś spokojniejszegoEnd pisze:Witam. Czy podoba wam się nowy design forum? Może tak być?
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam!
Może mój post jest już trochę po czasie, ale chciałbym zaproponować jeszcze jedną zmianę. Pomyślałem sobie, że liczenie postów w danym temacnie byłoby bardzo użyteczne. Na przykład w temacie który ma już kilkadziesiąt odpowiedzi odwołanie się do którejkolwiek z nich bywa problematyczne. W przypadku jeśli się je ponumeruje wystarczy napisać np.: "Kolego gwozdex popatrz na post nr 74."
Pozdrawiam.
Może mój post jest już trochę po czasie, ale chciałbym zaproponować jeszcze jedną zmianę. Pomyślałem sobie, że liczenie postów w danym temacnie byłoby bardzo użyteczne. Na przykład w temacie który ma już kilkadziesiąt odpowiedzi odwołanie się do którejkolwiek z nich bywa problematyczne. W przypadku jeśli się je ponumeruje wystarczy napisać np.: "Kolego gwozdex popatrz na post nr 74."
Pozdrawiam.
-
ZbeeGin