Forumowe zawody o tytuł przodownika

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
GAVRON
Użytkownik

Post autor: GAVRON » 04 gru 2006, 14:30

Zgadzam się z poprzednikami twierdzącymi, "że licznik to po prostu licznik".
A z drugiej strony niech sobie piszą uźytkownicy w tych opisach co chcą, nie zabronie im tego.
Ja osobiście nie bawię się w takie zawody - jeszcze mi zawału przed 30-ką brakuje . :razz:

_Brutus
-
Kontakt:

Post autor: _Brutus » 04 gru 2006, 17:57

A ja bym proponował dodać opcję nagradzania za pomocą punktów "pomógł". To mogłoby rozwiązać problem bezsensownych postów. Udział na forum wyrażanoby w ilości punktów pomógł, a nie postach. Np. osoba z dwoma punktami "pomógł" i czterema postami jest warta więcej niż osoba ze 100 postami i żadnm punktem pomógł.
Moje zdanie
Pozdro
Bartek

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 04 gru 2006, 18:55

A po co nam pomógł? Na kolejny "wyścig"?

Sprawa wygląda następująco:

Wy zgłaszacie posty o treści "nic" a admin/moderatorzy usuwają.. jak nie pomoże to ostrzeżenie aż do skutku.

Jeśli normalnie ludzie nie rozumieją...

Awatar użytkownika
Anax
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Anax » 05 gru 2006, 16:56

_Brutus pisze:A ja bym proponował dodać opcję nagradzania za pomocą punktów "pomógł".
Ja jestem za. Jeśli komuś pomożesz, to nie bezsensownym postem. Więc równie dobrze możnaby zostawić TYLKO status "pomógł", to by świadczyło o PRAWDZIWYM zaangażowaniu usera. :roll:

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 05 gru 2006, 17:00

Ale wiecie, można pomagać tylko po to żeby nabić ten licznik. będzie to korzyść dla osób którym ktoś pomógł więc pewien sposób jest, ale o takim czymś już tu pisałem

_Brutus
-
Kontakt:

Post autor: _Brutus » 05 gru 2006, 19:48

Kulpina pisze:Ale wiecie, można pomagać tylko po to żeby nabić ten licznik
Nie wiem, może ja jestem leń, ale jak miałbym pomagać komuś tylko, żeby sobie nabić licznik, to bym zrezygnował. Ja zazwyczaj pomagam w tym, co umiem i jak umiem, to jest przywilej i przyjemność pomóc komuś mniej doświadczonemu. Ja też często korzystam z pomocy innych, jeśli nie częściej niż ją niosę.
Kulpina pisze:będzie to korzyść dla osób którym ktoś pomógł
Właśnie o to w tym chodzi. Punkt pomógł mógłby być przyznany przez autora tematu tylko jednemu użytkownikowi i tylko raz w temacie. Być może posty stałyby się bardziej zwięzłe, czytelniejsze i bardziej na temat. Chyba każdemu by zależało, żeby taki punkt dostać, a ja bym nie przydzielił go komuś, kto napisał 10, może i sensownych zdań, ale każde w oddzielnym poście. Tak jest prawda.

Tak, czy siak: opcję można włączyć, jeśli nie pomoże, to chociaż nie pogorszy sytuacji.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 05 gru 2006, 23:02

Ponoć na elektrodzie to ludzie konta zakadali i pytali sami siebie żeby móc kliknąc sobie "pomógł" :twisted:

Ale to tylko słyszałem takie coś...

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 06 gru 2006, 9:13

Ludzie mają różne dziwne pomysły :mrgreen:
Ludzie mają też głupie pomysły - zaczynam to zauważać szczególnie na sobie :mrgreen:

A co do tego tematu: Na prawie wszystkich forach jest licznik postów i tak zostanie, a co do licznika pomógł to może być trudno z przyznaniem pomógł uczciwie. Czasami 3 posty uzupełniają się wzajemnie treścią. i co wtedy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 gru 2006, 9:22 przez Kulpina, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 06 gru 2006, 9:18

Kulpina pisze:Na wszystkich forach jest licznik postów
U mnie nie ma ;) (nie jest widoczny)

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 06 gru 2006, 15:03

A może dobrym pomysłem byłby taki licznik "pomógł"????? A tak na serio to TEN temat jest po to żeby nabijać niepotrzebnie posty :razz:

PS: Jeśli chodzi o emotkę mrgreen ( :mrgreen: ) to czemu nie jest ona zielona? Na innych forach jest zielona, a sama nazwa już to wskazuje.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2006, 15:09 przez Brzozza93, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 06 gru 2006, 15:07

Brzozza93 pisze:A może dobrym pomysłem byłby taki licznik "pomógł"????? A tak na serio to TEN temat jest po to żeby nabijać niepotrzebnie posty :razz:
Nie... ten temat to poważna dyskusja i każdy jak to na forum przystało ma prawo się wypowiedzieć.

GVolt
Użytkownik

Post autor: GVolt » 06 gru 2006, 16:47

Ale po co wam te wszystkie pomógł nie pomógł, chcesz pomóc to pomożesz, nie to nie. Najlepiej jak chcesz pomóc bezinteresownie i to wtedy jest prawdziwa pomoc. Taki licznik pomocy tylko by utworzył wielki wyścig na tym forum i wtedy dopiero by było postów niepotrzebnych. Ktoś kto by chciał pokazać, że on jest niby taki wielki pomocnik to by sobie założył kilka kont i by specjalnie zakładał tematy i sobie odpowiadał żeby sobie nabić tego całego "pomógł" :/ Najlepiej to niech zostanie tak jak jest i niech użytkownicy forum przed napisaniem czegoś sami ocenią czy chcieliby otrzymać taką odpowiedź. Czy ich odp. jest potrzebna czy nie.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 07 gru 2006, 12:49

Najlepiej jak chcesz pomóc bezinteresownie i to wtedy jest prawdziwa pomoc.
No i na tym powinna zakończyć się ta dyskusja...

Ktoś kto by chciał pokazać, że on jest niby taki wielki pomocnik to by sobie założył kilka kont i by specjalnie zakładał tematy i...
No tak, ale to są skrajne przypadki.
Jednak nic nie zmienia faktu, że są możliwe... dlatego najlepiej niech jest jak jest.
Użytkownicy zgłaszają posty o wartości "0" może uda się dodać opcję "uzasadnienie" zgłoszenia i wtedy będzie jasne co, jak i dlaczego.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 08 gru 2006, 8:29

End pisze:może uda się dodać opcję "uzasadnienie" zgłoszenia i wtedy będzie jasne co, jak i dlaczego.
Przekornie zapytam - dlaczego tak późno? ;)

A jeśli chodzi o "pomógł" - nie popieram. Rzeczywiście wtedy zacząłby się prawdziwy wyścig szczurów...

Co do podpisu - miałem wpisaną liczbę godzin na Forum - ale to raczej nie z chęci pochwalenia się... Raczej należało to traktować jako "drobne" ostrzeżenie - przed uzależnieniem.

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 08 gru 2006, 14:41

marcing pisze:przed uzależnieniem.
Od forum? :wink:

Zablokowany