ElCafe - niska frekwencja
tu wkleił....Kulpina pisze:gdzie wkleiłeś???
@Pikczu
słuchaj....a może spróbuj z kafejki?
całkiem fajnie jest w RightClick (Lower Camden 70, niedaleko centrum),
a jak coś się zacznie krzaczyć, to jak chłopaczków poprosisz - oni pomogą...w porządku są...
no i może spróbuj też tym apletem Javowym co na Elportalu jest...
JRE mieli ostatnio poinstalowane więc powinno ruszyć bez miałczenia...
tasza
-
ZbeeGin
No pięknie. Po dłuższej nieobecności wróciłem na ElCafe, a tu "ni z gruszki ni z pietruszki" w trakcie rozmowy KILL.
Passage, może mógłbyś wyjaśnić mi co oznacza to "brak opa"?
Kod: Zaznacz cały
You are banned from this server- Temporary K-line 1440 min. - [wooboodoo] brak opa (2006/7/28 22.30)
Blad : Closing Link: atm.ssnet.pl (PolNet K-Line Active)
Rozlaczenie z irc.ircnet.pl
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 13:47 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin
-
ZbeeGin
Drodzy Przyjaciele.
Witam po długiej nieobecności. Z żalem przeczytałem ten post. Cóż wina jest moja, zaniedbałem kafejkę. Tak to bywa gdy człowiek czasu nie ma, a na kanale musi być osoba, która dba o miejsce, i jest dostępna przynajmniej kilka godzin dziennie. Niestety z przyczyn osobistych przez większość czasu na kanale stoi tylko moja sesja, a gdy już zerknę na kanał to z przykrością widzę jak ludzie wchodzą, kulturalnie się witają i odchodzą… bo panuje cisza.
Co mogę powiedzieć? Mam nadzieję, że będzie lepiej… Niech artykuły w EdW oraz praca Taszy nie pójdą na marne.
Kulbina – jedyne co mogę zrobić to Cię przeprosić, na kanale ustawiony jest bot, który kopie za wulgarne wyrazy oraz floodowanie, zaufaj mi, on nie chce źle…
Pikczu – Polnet ma zabanowane adresy zagraniczne, ale da się to rozwiązać na przynajmniej 2 sposoby:
1. Napisz mail do adminów Polnetu na adres konrad:ircnet.pl lub adirm:ircnet.pl podając w treści swój problem, napisz też im kto jest dostawcą Twojego internetu. Jeśli to nie pomoże – patrz punkt 2.
2. Zgłoś się do mnie (pisząc na priv) lub gg 5556667, bez problemu udostępnię Ci tunel dzięki któremu połączysz się bezproblemowo.
W razie problemów służę pomocą. IRC to jest naprawdę świetne miejsce…
Witam po długiej nieobecności. Z żalem przeczytałem ten post. Cóż wina jest moja, zaniedbałem kafejkę. Tak to bywa gdy człowiek czasu nie ma, a na kanale musi być osoba, która dba o miejsce, i jest dostępna przynajmniej kilka godzin dziennie. Niestety z przyczyn osobistych przez większość czasu na kanale stoi tylko moja sesja, a gdy już zerknę na kanał to z przykrością widzę jak ludzie wchodzą, kulturalnie się witają i odchodzą… bo panuje cisza.
Co mogę powiedzieć? Mam nadzieję, że będzie lepiej… Niech artykuły w EdW oraz praca Taszy nie pójdą na marne.
Kulbina – jedyne co mogę zrobić to Cię przeprosić, na kanale ustawiony jest bot, który kopie za wulgarne wyrazy oraz floodowanie, zaufaj mi, on nie chce źle…
Pikczu – Polnet ma zabanowane adresy zagraniczne, ale da się to rozwiązać na przynajmniej 2 sposoby:
1. Napisz mail do adminów Polnetu na adres konrad:ircnet.pl lub adirm:ircnet.pl podając w treści swój problem, napisz też im kto jest dostawcą Twojego internetu. Jeśli to nie pomoże – patrz punkt 2.
2. Zgłoś się do mnie (pisząc na priv) lub gg 5556667, bez problemu udostępnię Ci tunel dzięki któremu połączysz się bezproblemowo.
W razie problemów służę pomocą. IRC to jest naprawdę świetne miejsce…
- adiblol
- Użytkownik
- Kontakt:
problemy z IRC?
Aby uniknąć problemów z zablokowanymi portami przez providerów-debili ElCafe powienien łączyć się z IRC przez komputer servera Elportalu a nie użytkowników. Są specjalne programy IRC na WWW na technologii CGI wystarczy www.google.com
A może zrobić własny server IRC EdW
i dużo kanałów o tematyce elektronicznej...
A może zrobić własny server IRC EdW
z tego co sie orientuje to irc nie dziala za natem, moga byc problemy dla niektorych z połączeniem ; może prościej wrzucić tu POLCHAT;
mozna nawiazać za pomocą komunikatora (gg, skype) - dlatego preferuje tą forme kontaktu
ps. tasiu
- a może by dodać jeszcze jedna kontrolkę od skype?
pozatym kontakt (powiedzmy w nagłej potrzebie)tasza pisze:to co?
czy mam zacząć myśleć nad całkowicie webowym i niezależnym od IRC modułem do kafejki?
![]()
tasza
ps. tasiu