ElCafe - niska frekwencja

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 27 lip 2006, 21:55

kulpina to samo co wkleilem wyzej nic sie nie zmnienia:(

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 28 lip 2006, 10:09

gdzie wkleiłeś???

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 28 lip 2006, 10:28

Kulpina pisze:gdzie wkleiłeś???
tu wkleił.... :arrow: https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?p=17423#17423
:roll:

@Pikczu
słuchaj....a może spróbuj z kafejki?
całkiem fajnie jest w RightClick (Lower Camden 70, niedaleko centrum),
a jak coś się zacznie krzaczyć, to jak chłopaczków poprosisz - oni pomogą...w porządku są...
no i może spróbuj też tym apletem Javowym co na Elportalu jest...
JRE mieli ostatnio poinstalowane więc powinno ruszyć bez miałczenia...

tasza

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 28 lip 2006, 10:43

ups

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 28 lip 2006, 21:44

No pięknie. Po dłuższej nieobecności wróciłem na ElCafe, a tu "ni z gruszki ni z pietruszki" w trakcie rozmowy KILL.

Kod: Zaznacz cały

You are banned from this server- Temporary K-line 1440 min. - [wooboodoo] brak opa (2006/7/28 22.30) 
Blad : Closing Link: atm.ssnet.pl (PolNet K-Line Active) 
Rozlaczenie z irc.ircnet.pl
Passage, może mógłbyś wyjaśnić mi co oznacza to "brak opa"?
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 13:47 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 28 lip 2006, 21:49

Witam.
Tasza ale to sie troszke mija z celem isc do kafejki zeby na czacie pogadac, jak net mam w domu, pozatym cienko stoje z czasem, zobaczymy co czas pokaze moze znajdzie sie jakies rozwiazanie.
ZbeeGin witam kolege widze ze i ciebie cos dopadlo :(

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 28 lip 2006, 22:00

Pikczu pisze:ZbeeGin witam kolege widze ze i ciebie cos dopadlo
To nie Mnie dopadło tylko mamy jakiegoś (ab)usera w naszej sieci. Tak to jest jak się stoi za NAT-em.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 28 lip 2006, 22:07

chyba sie poddam bo nic z tego niewychozi trzeba znalesc jakis inny sposob na czat
zeby z zagranicy tez sie dalo wejsc w nieskomplikowany sposob bez jakis tuneli itp. itd. pozdrawiam

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 02 sie 2006, 13:30

to co?
czy mam zacząć myśleć nad całkowicie webowym i niezależnym od IRC modułem do kafejki?

tasza

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 02 sie 2006, 16:49

Myślę Tasza, że nie będzie takiej potrzeby. IRC rządzi się swoimi prawami i tego nie zmienimy. K-Line dla mojej sieci już wygasł, więc mogę znów rozmawiać. :grin: Dalej powinien to być "Kanał IRC Elportalu"...

ps. Mogę rozmawiać tylko często nie ma z kim :(

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 02 sie 2006, 19:02

Tasza niewiem czy jest sens dla jednej osoby robic cos takiego szkoda twojego czasu. A obiecac tez niemoge ze bede w ELCafe co dzien. Wiecie jak to jest praca-dom i tak w kolo. pozdrawiam Pawel

Passage
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Passage » 04 sie 2006, 9:27

Drodzy Przyjaciele.
Witam po długiej nieobecności. Z żalem przeczytałem ten post. Cóż wina jest moja, zaniedbałem kafejkę. Tak to bywa gdy człowiek czasu nie ma, a na kanale musi być osoba, która dba o miejsce, i jest dostępna przynajmniej kilka godzin dziennie. Niestety z przyczyn osobistych przez większość czasu na kanale stoi tylko moja sesja, a gdy już zerknę na kanał to z przykrością widzę jak ludzie wchodzą, kulturalnie się witają i odchodzą… bo panuje cisza.
Co mogę powiedzieć? Mam nadzieję, że będzie lepiej… Niech artykuły w EdW oraz praca Taszy nie pójdą na marne.

Kulbina – jedyne co mogę zrobić to Cię przeprosić, na kanale ustawiony jest bot, który kopie za wulgarne wyrazy oraz floodowanie, zaufaj mi, on nie chce źle…

Pikczu – Polnet ma zabanowane adresy zagraniczne, ale da się to rozwiązać na przynajmniej 2 sposoby:
1. Napisz mail do adminów Polnetu na adres konrad:ircnet.pl lub adirm:ircnet.pl podając w treści swój problem, napisz też im kto jest dostawcą Twojego internetu. Jeśli to nie pomoże – patrz punkt 2.
2. Zgłoś się do mnie (pisząc na priv) lub gg 5556667, bez problemu udostępnię Ci tunel dzięki któremu połączysz się bezproblemowo.

W razie problemów służę pomocą. IRC to jest naprawdę świetne miejsce…

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 04 sie 2006, 21:49

Dzieki wielkie jest swiatelko w tunelu :)
narazie sprobuje maila do polnetu a jesli oni mnie spuszcza po brzytwie to sie odezwe do Ciebie bo niechce Ci zawracac glowy
pozdrawiam pawel

Awatar użytkownika
adiblol
Użytkownik
Kontakt:

problemy z IRC?

Post autor: adiblol » 05 sie 2006, 10:30

Aby uniknąć problemów z zablokowanymi portami przez providerów-debili ElCafe powienien łączyć się z IRC przez komputer servera Elportalu a nie użytkowników. Są specjalne programy IRC na WWW na technologii CGI wystarczy www.google.com

A może zrobić własny server IRC EdW ;) i dużo kanałów o tematyce elektronicznej...

timi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: timi » 06 sie 2006, 20:54

z tego co sie orientuje to irc nie dziala za natem, moga byc problemy dla niektorych z połączeniem ; może prościej wrzucić tu POLCHAT;
tasza pisze:to co?
czy mam zacząć myśleć nad całkowicie webowym i niezależnym od IRC modułem do kafejki?

tasza
pozatym kontakt (powiedzmy w nagłej potrzebie) ;) mozna nawiazać za pomocą komunikatora (gg, skype) - dlatego preferuje tą forme kontaktu

ps. tasiu :) - a może by dodać jeszcze jedna kontrolkę od skype?

ODPOWIEDZ