Forum kopie

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 25 sty 2011, 17:51

end pisze:Po 1 post nie został zgłoszony a ja nie mam obowiązku przeglądać forum. Jestem od spraw czysto technicznych a nie pilnowania strony merytorycznej i zawartości wpisów na tym forum.
Jednakże kolego Administratorze jesteście Administratorem. Wątek pojawił się nie przypadkowo w tym dziale. Przypomnę iż znajduje się on w grupie: Forum EdW - regulamin, wskazówki i opinie. A jego pełny opis brzmi:

Opinie o Forum "EdW" i stronie Elportal.pl
Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.

Dlatego też kolego Administratorze, skoro zajmujesz się także sprawami technicznymi - a błędy forum to niewątpliwie sprawy techniczne, to minimum jakie powinieneś (co by nie powiedzieć musisz) czytać regularnie to właśnie ten dział. Możesz też w tym celu pogonić Moderatorów by zgłaszali, że coś się pojawiło w tym dziale dla Ciebie.

Jeśli jednak nikt z Administracji tych postów nie czyta to zgłaszam wniosek o usunięcie tego działu, bo jak widać jest zbędny.

A forum jak kopie tak kopało. I przy tym poście też zostałem wykopany - i to dwukrotnie. Dziękuję.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 25 sty 2011, 21:16

Niestety nie mam czasu codziennie zaglądać tu na forum, stąd też wynika pewnie "zaniedbanie" co owszem może być problematyczne, ale jeśli macie coś poważnego i niecierpiącego zwłoki po prostu piszcie do administratorów na PW pozwoli to na przyspieszenie reakcji na dany problem.
Niestety nic i nikt nie jest idealny, moderatorzy jak i my admini nie mamy też żadnych profitów za pomoc na forum, bo pomagamy dobrowolnie i przeznaczamy tyle czasu ile możemy na to poświęcić w wolnym czasie.
Robimy to od kilku lat i jakoś jednak żyje to forum, a co do problemów, to i takowe zdarzają się na każdym forum i te nie jest żadnym wyjątkiem, sam skrypt też nie jest wolny od bugów itd.
Np. weźmy pod uwagę częste błędy szukajki na elektrodzie gdzie chcąc coś wyszukać mam piękny komunikat "debug mode".

Spróbuję coś zrobić z tym wylogowaniem, więc proszę o cierpliwość.

[ Dodano: 2011-01-25, 21:47 ]
Usuńcie pliki cookies z przeglądarki i powinno być ok.

[ Dodano: 2011-01-25, 22:27 ]
czy inni maja też problemy z wylogowaniem podczas próby wysłania posta?

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 26 sty 2011, 0:43

Faktycznie serwer coś muli chwilami (mnie nie wylogowuje ale czasem serwer długo nie odpowiada), ale nie skakajcie sobie tak do oczu - nic tym nie osiągniecie. Forum jest bardzo dobre a mulenie serwera to na pewno przejściowe kłopoty.

Apeluję do wszystkich: dajcie sobie na wstrzymanie.

Peace.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 26 sty 2011, 0:54

To chyba jedna z mądrzejszych wypowiedzi w tym temacie.

Awatar użytkownika
mr_x
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mr_x » 26 sty 2011, 16:28

end pisze: czy inni maja też problemy z wylogowaniem podczas próby wysłania posta?
Ja miałem, pomogło zaznaczenie pamiętania logowania. Bez tego też mnie non stop wyrzucało.

roman21
Użytkownik

Post autor: roman21 » 26 sty 2011, 17:40

Często pojawia się u mnie "Połączenie przerwane przez serwer",prawie zawsze gdy odznaczam je jako przeczytane..Dlaczego nie mam funkcji "dodaj do ulubionych" przydało by się ale u mnie nie ma.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 26 sty 2011, 20:07

Znaczy się te forum ma dobre i złe dni. Czasem działa OK-DOKI, a czasem nei, Mnie najbardziej wkurza jak się zaloguję, pisze posta, nie daj Boże długiego, klikam wyślij, a tu ekran zaloguj się, klikam loguj, i wyskakuje znowu ekran edycji posta, ale już bez wiadomości którą wcześniej pisałem, a nie zawsze da się ją odzyskać. I załamka. :cry:
PS. tak jak przy pisaniu tego posta. :lol:

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 26 sty 2011, 20:56

Może i ja się wypowiem. Nie chcę zwalać winy na Wasze internety, ale ja nie mam tego problemu. Raz zaznaczone

Kod: Zaznacz cały

Pamiętaj mnie
pozwala mi na wchodzenie na forum i pisanie do woli bez wylogowywania.

Może powinniście poszukać winy gdzieś bliżej a nie w systemie forum?

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 26 sty 2011, 20:57

matrix pisze:Może i ja się wypowiem. Nie chcę zwalać winy na Wasze internety, ale ja nie mam tego problemu. Raz zaznaczone
Kod:
Pamiętaj mnie

pozwala mi na wchodzenie na forum i pisanie do woli bez wylogowywania.
Same here.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 26 sty 2011, 22:32

kayron pisze:nie zawsze da się ją odzyskać. I załamka.
Znam ten ból... W operze zwykle się da odzyskać poprzez 'cofnij', ale jak mi się czasem karta zamknie to jest po wiadomości. Myślałem nad jakimś keylogerem, ale jeszcze nie wdrożyłem tego pomysłu w życie :razz:

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 26 sty 2011, 22:35

Przed kliknięciem "wyślij" dobrze jest skopiować treść wiadomości. ;)

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 27 sty 2011, 6:31

matrix pisze:Nie chcę zwalać winy na Wasze internety, ale ja nie mam tego problemu.
Bo to wcale nie jest kwestia łącza. Mogę wejść na inne fora (a jest tego z 10) i nie maproblemów z wykopywaniem. I tylko elportal kopie. Nie pisałbym przecie po próżnicy.
Luminofor pisze:Przed kliknięciem "wyślij" dobrze jest skopiować treść wiadomości.
Półśrodki odpadają.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 27 sty 2011, 11:35

ale co ciekawe zauważyłem to że jak piszę z komórki to ani razu mnie nie wywaliło a jak piszę z kompa to przy pierwszym poście wywala a potem jest ok.

[ Dodano: 2011-01-27, 14:05 ]
chyba End już coś naprawił bo nie wywala :)

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 27 sty 2011, 22:19

Czy problemy z wyrzucaniem nadal występują?

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 30 sty 2011, 11:14

Chwilowo nie. Ale testy wciąż trwają... :D

[ Dodano: 2011-02-01, 19:03 ]
I właśnie 10 sekund temu znów zostałem wykopany. :sad:

ODPOWIEDZ