Żegnam
-
ZbeeGin
Żegnam
Właśnie w tej chwili opuściłem grupę moderatorzy. Niestety skutecznie doprowadziły do tego osoby, dla których uwagi bądź działania moderatorskie są lub były zamachem na wolność wypowiedzi. Wielokrotnie powtarzałem już, iż forum posiada regulamin, z którego wynikają pewne obowiązki dla użytkowników forum jak i obowiązki dla moderatorów forum, którzy po prostu mają za zadanie pilnować zasad ustalonych w tymże regulaminie. Jak pokazały ostatnie dni wiele z użytkowników w myśl błędnie pojętej swobody wypowiedzi zaczęła nadużywać tej wolności. Eliminacja takich zachowań wiązała się zawsze z atakami i posądzaniem o nadużywanie władzy. Stąd też decyzja o pozbyciu się statusu moderatora.
W jednym z tematów napisałem również, że to Forum "dziecinnieje". I jest to niestety prawdą. Jeśli ktoś nie zgadza się z tego typu opinią po prostu jest ślepy, lub nie chce tego zobaczyć. To nie jest tylko problem młodego wieku jego użytkowników. EdW jest czasopismem w gruncie rzeczy dla młodzieży, zatem logiczne jest, iż przeważają tacy użytkownicy. Niestety, spora grupa "młodzieży" po prostu nie ma nic sensownego do powiedzenia i pisanie postów w ich wykonaniu jest niczym sztuka dla sztuki. To właśnie doprowadziło do kolejnego nieuniknionego kroku: Żegnam się z Wami nie tylko jako moderator, ale także jako użytkownik tego Forum.
"Thank You and Goodbye". Administratorze, czyń swoją powinność.
W jednym z tematów napisałem również, że to Forum "dziecinnieje". I jest to niestety prawdą. Jeśli ktoś nie zgadza się z tego typu opinią po prostu jest ślepy, lub nie chce tego zobaczyć. To nie jest tylko problem młodego wieku jego użytkowników. EdW jest czasopismem w gruncie rzeczy dla młodzieży, zatem logiczne jest, iż przeważają tacy użytkownicy. Niestety, spora grupa "młodzieży" po prostu nie ma nic sensownego do powiedzenia i pisanie postów w ich wykonaniu jest niczym sztuka dla sztuki. To właśnie doprowadziło do kolejnego nieuniknionego kroku: Żegnam się z Wami nie tylko jako moderator, ale także jako użytkownik tego Forum.
"Thank You and Goodbye". Administratorze, czyń swoją powinność.
Szkoda, że odchodzisz! Muszę jednak przyznać, że zgadzam się z Tobą w zupełności. Ale to forum nie jest wyjątkiem. Jestem userem na kilku i tam praktycznie dzieje się bardzo podobnie. Gdzie te czasy, gdy przeważały posty takich osób jak Tasza? Zwróć uwagę, że zaczęło się psuć od tego, że zmieniła awatar...
Moderator jest jak rząd, jak pogoda, zawsze komuś nie będzie pasował.
Nie chcę wytaczać sądów nad Twoim moderowaniem, staram się pisać sesnowne posty więc rzadko się mnie czepiacie.
W każdym razie jako użytkownika oceniam Cię wysoko. Serwisówki to Twój fach i w tym miejscu będzie Cię na pewno brakowało. No cóż... jak wolisz...
Nie chcę wytaczać sądów nad Twoim moderowaniem, staram się pisać sesnowne posty więc rzadko się mnie czepiacie.
W każdym razie jako użytkownika oceniam Cię wysoko. Serwisówki to Twój fach i w tym miejscu będzie Cię na pewno brakowało. No cóż... jak wolisz...
Nie żartuj nawet. Po to jest moderator, żeby moderował. Jak coś zmoderuje, to przeważnie autorowi posta / tematu to raczej nie będzie na rękę. Takie są odwieczne prawa
Niektórzy nie są w stanie zrozumieć człowieka "po drugiej stronie mocy" :] Ciesz się natomiast, że na tym Forum i tak jest bardzo wysoki poziom kultury i inteligencji. Porównaj sobie chociaż forum na www.tibia.pl ( na którym byłem moderatorem ). Osobiście jestem za tym, żebyś jednak nie odchodził. Zrób sobie kilka dni przerwy i przemyśl to. Nie bądź jak Kaczyński, który obraża się na każdą krytykę. I pamiętaj - to jest tak jak w starym i dobrym powiedzeniu z IRCa - "kto ma opa, ten ma władzę" ]:->
A moim zdaniem jeśli ZbeeGin chce odejść to nie powinniście go zatrzymywać. Tak jak mówiłem Forum jest społecznością, w której nikt nie jest niezastąpiony- jeśli komuś się przestaje podobać to zawsze może przestać je czytać. Tyczy się to0 każdego użytkownika- Czy to zwykłego szarego usera, czy to szarego moderatora lub nawet admina.
No i się kurcze narobiło...ejjjjj....ZbeeGin pisze:Żegnam się z Wami nie tylko jako moderator,
ale także jako użytkownik tego Forum.
Zbyszku, nie chcę Ci tu wtykać cukru, ale na tym forum jest naprawdę coraz mniej ludzi
z wiedzą porównywalną do Twojej...i taki ruch na forum dobrze nie wpłynie...
A jeżeli zacznie się na dobre taki exodus...to rzeczywiście trzeba będzie to forum uśpić...
Więc może jak napisał flyfather weź i idź na urlop aby się trochę zregenerować...wrócisz
pewnie w lepszym stanie.
Cóż więcej...jesteś dorosły, wiesz co robisz...mam nadzieję.
Natasza
ps.
a nawiązując do moderowania...od mojej Mamy wiele razy słyszałam taką maksymę:
"Kto ma miękkie serce musi mieć twardą d***"
bardzo to mądre, och jak bardzo....
Mam dziwne uczucie... deja-vu? Podobna sytuacja przecież już była, prawda? Może przyczyny inne, ale jak się to skończyło osoby zainteresowane wiedzą...
Co do decyzji Zbyszka - trudno się nie zgodzić, że ma rację i wie co robi. Ostatnimi czasy byłem tylko obserwatorem (miałem swój "urlop") - i im częściej zaglądałem, tym dłużej mnie później nie było. Bo wiele można zrozumieć - ale braku kultury już nie...
I jak widzę - urlop nie jest dobrym pomysłem. Lepiej albo zrezygnować "na zawsze", albo dać szansę - i spróbować na nowo.
Ale decyzja o pozostaniu ZbeeGin'a nie należy do mnie - to zbyt osobista sprawa. Możliwe, że da szansę tym, którzy nie potrafią zrozumieć, że na Forum są pewne zasady - których należy przestrzegać, w przeciwnym wypadku należy spodziewać się konsekwencji.
Napiszę to raz jeszcze - na Forum moderatorzy są odpowiedzialni za przestrzeganie regulaminu, a także innych przepisów. Do nich należy ocena co wolno, a czego nie - i jest to ocena subiektywna.
A decyzja Zbyszka jest dla mnie przykra - jednak nie mogę ingerować ani się narzucać...
Co do decyzji Zbyszka - trudno się nie zgodzić, że ma rację i wie co robi. Ostatnimi czasy byłem tylko obserwatorem (miałem swój "urlop") - i im częściej zaglądałem, tym dłużej mnie później nie było. Bo wiele można zrozumieć - ale braku kultury już nie...
I jak widzę - urlop nie jest dobrym pomysłem. Lepiej albo zrezygnować "na zawsze", albo dać szansę - i spróbować na nowo.
Ale decyzja o pozostaniu ZbeeGin'a nie należy do mnie - to zbyt osobista sprawa. Możliwe, że da szansę tym, którzy nie potrafią zrozumieć, że na Forum są pewne zasady - których należy przestrzegać, w przeciwnym wypadku należy spodziewać się konsekwencji.
Napiszę to raz jeszcze - na Forum moderatorzy są odpowiedzialni za przestrzeganie regulaminu, a także innych przepisów. Do nich należy ocena co wolno, a czego nie - i jest to ocena subiektywna.
A decyzja Zbyszka jest dla mnie przykra - jednak nie mogę ingerować ani się narzucać...
Marcing, zahaczasz o filozofię, ale w życiu nic nie jest tylko czarne, albo tylko białe ("zrezygnować na zawsze, albo dać szansę i spróbować na nowo"). Rozumiem, że w ramach społeczności naszego Forum wyrażasz swoją opinię. Ja jednak z racji wieku wiem, że czas (urlop) pozwala na własne, spokojne przemyślenia problemu, na spokojną analizę głosów oraz sugestii kolegów i przyjaciół z Forum i wreszcie na podjęcie suwerennej decyzji - mniemam, że o pozostaniu na Forum. ZbeeGin - zostań z nami!!!
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
...młodszy jestem od Ciebie Zbyszku = mniej rozsądny zatem rad Ci nie będę udzielał...Wiesz co robisz, poza tym nie sądzę, że ktoś zamknie drzwi przed Tobą jeśli zdecydujesz się wrócić (a mam taką nadzieję).
Chciałem tylko powiedzieć jedno: dziękuję za okazaną pomoc. Pozdrawiam i życze powodzenia. Janusz.
Chciałem tylko powiedzieć jedno: dziękuję za okazaną pomoc. Pozdrawiam i życze powodzenia. Janusz.
-
ZbeeGin
Ponieważ Admin się jeszcze nie popisał to pragnę przypomnieć, że wczoraj właśnie wróciłem z urlopu. Dlatego decyzja jest już przemyślana i ostateczna. A najlepszym prezentem urodzinowym jest jak wiecie Święty Spokój, którego od teraz będę miał o wiele więcej.
Przykro Mi, ale to Forum już nie zobaczy więcej Moich nowych postów.
Przykro Mi, ale to Forum już nie zobaczy więcej Moich nowych postów.