--- i bardzo dobrze że MalCom to pomógł wprowadzić na naszym forum (a właściwie sam to zrobiłMalCom pisze:Jest to najlepsza mozliwa modyfikaja czystego phpbb, gdzie najwiekszy naciks wlozono w optymalizacje, wydajnosc i bezpieczenstwo.
Modernizacja forum
Chyba mam. Internet mam z neostrady, a ona chyba przydziela przy każdym połączenieniu inne IP.Wojtek pisze:krzych, a masz może zmienne IP, jeśli tak to wejdź w swój profil i zmień pierwszy punk w preferencjach
Teraz rozumiem, że to dla zwiększenia bezpieczeństwa. I tak już musi być.krzych pisze:(...)dlaczego system nie może zapamiętać ani nazwy użytkownia, ani hasła (trzeba je wklepywać za każdym razem)?
,Wojtek pisze:wejdź w swój profil i zmień pierwszy punk w preferencjach
Spróbuje zrobić jak napisaliście, może to rozwiąże mój problemMalCom pisze:Opcja
Kod:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
Przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy - odpowiednio skonfigurowany i aktualizowany IE też da sobie radę. W końcu na forum nikt trojanów i innych paskudnych programów raczej nie umieszcza.
Z jednym jednak muszę się zgodzić - są inne, lepsze od IE przeglądarki. I to niekoniecznie Opera, czy też Firefox. Jak ktoś lubi Explorera, to może doinstalować sobie AvantBrowser. Ktoś ma słabszy sprzęt - może to być K-Meleon...
Przepraszam moderatorów za ten off-topic.
Jeśli chodzi o działanie forum po modernizacji - u mnie działa wszystko dobrze niezależnie od platformy sprzętowej i programowej. Gdybym miał się do czegoś czepiać... Właściwie to nie mam do czego
Pozdrawiam!
no to ja się troszkę doczepię - upload foto w profilu....
wyskakuje coś jak w załączniku...
to w sumie średnio istotny detal, ale miejcie na uwadze...
tasza
[ Dodano: 2006-06-10, 10:00 ]
Wojtek
dziękuje! już jest OK.
wyskakuje coś jak w załączniku...
to w sumie średnio istotny detal, ale miejcie na uwadze...
tasza
[ Dodano: 2006-06-10, 10:00 ]
dziękuje! już jest OK.
- Załączniki
-
- brak_dostepu.gif
- (24.93 KiB) Pobrany 542 razy
To są względy bezpieczeństwa forum. Automatyczne logowanie jest bezpieczne tylko wtedy, gdy jest sprawdzanie adresu IP. Istnieje zabezpieczenie kont użytkowników i automatycznego logowania które polega na sprawdzaniu adresu IP ostatniej wizyty, jeżeli jest on inny, wymaga ręcznego zalogowania. Może to być utrudnieniem dla osób ze zmiennym IP. Zwykli użytkownicy mają możliwość wyłączenia tego zabezpieczenia w swoim profilu, nie mają jej Administratorzy, Junior Administratorzy i Moderatorzy.End pisze:Czyli od teraz będę musiał logowac się za każdym razem...
Nie da się tego jakoś ominąć?
Ja mam tak samo jakTy End
ach Endi....dostęp administracyjny, czy modów jest bardziej chroniony niż zwykłych użytkowników,
pociesz się że tak jest w większości sensownie zrobionych aplikacji, które wymagają autoryzacji.....
no i trzeba z tym żyć
możesz ewentualnie przerzucić się na inną przeglądarkę...
ja ostatnio polubiłam Mozillę (aktualnie w wersji 1.7.3 ) - jest tam Password Manager,
same się hasełka i loginy wstawiają w odpowiednie edity - wystarczy zatwierdzić guzikiem
i już się logujesz...dosłownie jedno kliknięcie....może spróbuj - a jak Ci się nie spodoba,
odinstalować zawsze możesz, prawda?
tasza
pociesz się że tak jest w większości sensownie zrobionych aplikacji, które wymagają autoryzacji.....
no i trzeba z tym żyć
możesz ewentualnie przerzucić się na inną przeglądarkę...
ja ostatnio polubiłam Mozillę (aktualnie w wersji 1.7.3 ) - jest tam Password Manager,
same się hasełka i loginy wstawiają w odpowiednie edity - wystarczy zatwierdzić guzikiem
i już się logujesz...dosłownie jedno kliknięcie....może spróbuj - a jak Ci się nie spodoba,
odinstalować zawsze możesz, prawda?
tasza