zegarek na nixie
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
zegarek na nixie
Witam chciałbym zbudować zegarek z wykorzystaniem lamp nixie i wyswietlacza np oled czy LCD. Na lampach pokazywana byłaby godzina a na wyswietlaczy pokazane było by zaprogramowane przypomnienie o uroczystości bieżącego dnia. Moze i ktos pomóc

- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyświetlacza nie mam, a jakby ktos miał na zbyciu to prosze na pw szczególnie jeżeli ktoś ma takie lampy. Schemat ściągnąłem, lecz programowania nie ruszałem wiec prosiłbym kogoś kto mógłby napisać taki kawałek kodu. Wiem że na google.pl jest tego sporo ale nie ma tam funkcji przypominania o uroczystościach.
A czy ten temat przypadkiem nie kwalifikuje się do działu elektronika retro(to takie moje spostrzeżenie)?
Znalazłem ciekawy projekt zegara nixie z pełną dokumentacją jakby ktoś był zainteresowany:
NIXIE
Znalazłem ciekawy projekt zegara nixie z pełną dokumentacją jakby ktoś był zainteresowany:
NIXIE
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Chciałbym zebyście mi pomogli przy tym jak zrobic zeby mi wyswietlało informacje na wyswietlaczu. Jeśli jest taki temat to prosze daj namiary.Wojtek pisze:Przecież na naszym forum jest cały temat o tym
A czy ten temat przypadkiem nie kwalifikuje się do działu elektronika retro(to takie moje spostrzeżenie)?
NIXIE
Każdy ma prawo do błędu.
-
ZbeeGin
https://forum.elportal.pl/search.phplutownik pisze:Jeśli jest taki temat to prosze daj namiary.
Ozegarach na lampach nixie na naszym forum jest:
1. tutaj
2. tutaj
3. oraz tutaj - zamieściłem tam na końcu nawet fotki z zegara
1. tutaj
2. tutaj
3. oraz tutaj - zamieściłem tam na końcu nawet fotki z zegara