System zabezpieczający?? proszę o porady

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Dziadek Michał
-

System zabezpieczający?? proszę o porady

Post autor: Dziadek Michał » 19 maja 2008, 16:24

Witam...
Do mojego golfa zastanawiam się nad zakupem niżej pokazanego urządzenia...Proszę o jakieś opinie...porady...to chyba jakaś nowość na rynku...chyba się skuszę i zdecyduje na montaż tego alarmu...ale chciałbym poznać Wasze opinie..Pozdrawiam...

http://allegro.pl/item360737317_alarm_i ... ntaz_.html

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 19 maja 2008, 17:25

Jak dla mnie to niespecjalna nowość :mrgreen: Nie mialem z tym styczności, ale nie jest to chyba jakaś technologia 22 wieku. po prostu pozwala sprwadzić co się dzieje w samochodzie używając komórki. Sam chciałem zrobić sobie coś podobnego na działkę, ale wykorzystując stary telefon i ew. jakiś mikroprocesor. Jak dla mnie, to cena 800zł to spore zdzierstwo, ale nie orientuje sie w cenach alarmów, a gotowe urządzenia elektroniczne są rzeczywiście drogie wiec nie wiem :mrgreen: Chociaż z drugiej strony zakładając, że mamy immobiliser dużo innych akcesoriów wszystko jest gotowe i będzie działać,to cena nie jest może taka tragiczna. Dało by się to zrobić taniej, ale samemu zrobić, Jak ktoś sprzedaje, to chce mieć z tego jeszcze coś dla siebie. I to chyba tyle ode mnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
miloo1
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: miloo1 » 19 maja 2008, 17:51

Moim zdaniem najlepsze są alarmy zakladane przez samych nas nikt nie jest ich w stanie rozszyfrować ponieważ nie ma pojęcia co za alarm sami wymyśliśmy. Jeżei złodziejowi zależy to ukradnie wszystko co będzie miało taki alarm kupiony na allegro.pl Jedyną dobrą stroną tego alarmu jest ta komórka. Proponuję pogłówkować nad wymyślonym alarmem

ODPOWIEDZ