schemat budowy stymulatora mięśni

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Kajzer
-

schemat budowy stymulatora mięśni

Post autor: Kajzer » 25 lis 2006, 14:38

potrzebuję schemat bądź jakieś podpowiedzi jak mam to zrobić
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Kajzer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 26 lis 2006, 9:34

http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=45655 - może to będzie coś dla Ciebie :smile:
Co do schematu - na dole tej stronki jest taki link - "pobierz opis w formacie PDF" - tam znajdziesz shemat :cool:

Awatar użytkownika
Koppel
Użytkownik

Post autor: Koppel » 26 lis 2006, 10:38

Nie wiem na ile prawdziwa jest informacja którą usłyszałem kiedyś od jednej z osób prowadzących nasze zajęcia, jeszcze w czasie szkoły średniej... Jednak zamim ktoś zacznie zabawę takim sprzętem dobrze byłoby sprawę zbadać.
Usłyszałem mianowicie, że stymulator elektryczny mięśni ma to do siebie, że powoduje przyrost masy mięśniowej za którym nie idzie rozwijanie się zaczepów mięśniowych. Co za tym idzie, po pewnym czasie można uzyskać siłę umożliwiającą zerwanie własnych mięśni! Oczywiście sprawa ta nie ma tak dużego znaczenia jeśli ktoś jedynie wspomaga się takim stymulatorem. Jednak zawsze podstawą treningu powinny jednak normalne ćwiczenia fizyczne.

Kajzer
-

Post autor: Kajzer » 26 lis 2006, 13:58

Koppel pisze:Nie wiem na ile prawdziwa jest informacja którą usłyszałem kiedyś od jednej z osób prowadzących nasze zajęcia, jeszcze w czasie szkoły średniej... Jednak zamim ktoś zacznie zabawę takim sprzętem dobrze byłoby sprawę zbadać.
Usłyszałem mianowicie, że stymulator elektryczny mięśni ma to do siebie, że powoduje przyrost masy mięśniowej za którym nie idzie rozwijanie się zaczepów mięśniowych. Co za tym idzie, po pewnym czasie można uzyskać siłę umożliwiającą zerwanie własnych mięśni! Oczywiście sprawa ta nie ma tak dużego znaczenia jeśli ktoś jedynie wspomaga się takim stymulatorem. Jednak zawsze podstawą treningu powinny jednak normalne ćwiczenia fizyczne.
wielkie dzieki:) potrzebuje to do wykładu w szkole ale jak juz zalicze to przyda sie z pewnoscia do cwiczen na siłce :grin:

[ Dodano: 2006-11-26, 14:03 ]
Brzozza93 pisze:http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=45655 - może to będzie coś dla Ciebie :smile:
Co do schematu - na dole tej stronki jest taki link - "pobierz opis w formacie PDF" - tam znajdziesz shemat :cool:

własnie niemoge tego sciagnac;/;/ cos jest nietak :sad: jak bys mogł to sciagnij i wyslij mi na poczte ok??

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 26 lis 2006, 19:06

Kajzer pisze:własnie niemoge tego sciagnac;/;/ cos jest nietak jak bys mogł to sciagnij i wyslij mi na poczte ok??
Prawdopodobnie nie masz programu Adobe Acrobat Reader który służy do odczytywania plików z rozszerszeniem .pdf

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html - stąd możesz go ściągnąć :cool: i powinno być po kłopocie

Awatar użytkownika
adiblol
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adiblol » 01 gru 2006, 16:57

Brzozza93 pisze:http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=45655 - może to będzie coś dla Ciebie
Czy to jest generator HV malej mocy? Jesli tak, to jakie napiecie wytwarza?

BTW: moze ktos wie gdzie mozna dostac mierniki ktore mierza do 10kV i wiecej :roll: . Chodzi o bezpieczne sprawdzanie generatorow elektrostatycznych, piezoelektrycznych, HV, szokerow, dlawikow etc. A moze mozna samemu zbudowac :mrgreen: z dzielnikiem napiecia z rezystorami grubosci 0,5cm :lol:

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 01 gru 2006, 18:22

adiblol pisze:Czy to jest generator HV malej mocy?
Tak. Polecam przeczytać artykuł.

ODPOWIEDZ