Witam!
Buduję na działce małą elektrownię wiatrową. Napięcie z alternatora będzie po wyprostowaniu ładować akumulator.Problem jednak z tym napięciem które przy większych obrotach może osiagnąć wartość zbyt dużą dla akumulatora 12V. W nr.7/2004 Edw w dziale "skrzynka porad" był pokazany przykład ogranicznika-regulatora LDO. CZy ten układ byłby dobry a jeśli tak to jak dobrać elementy do. Posiadam MOSFET mocy IRF5210. Do mojego alternatora nie nadają się regulatory samochodowe bo nie ma uzwojeń wzbudzenia ale magnesy stałe.
Pozdrawiam i oczekuję na informację.
Stanisław
ogranicznik-regulator napięcia
ogranicznik-regulator napięcia
W moim przypadku regulator samochodowy nie może być zastosowany bo działa na zasadzie zmiany prądu wzbudzenia w uzwojeniach wzbudzenia alternatora. Mój alternator nie ma uzwojeń wzbudzenia lecz magnesy trwałe.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Wdawało mi się, że większość (o ile nie wszystkie) ma magnesy trwałe.
[ Dodano: 2006-06-03, 10:15 ]
Spróbój może zastosować regulator PWM, który będzie zmieniał współczynnik wypłnienia, tak by wartość średnia na wyjściu pozostawała taka sama ( napięcie wejściowe rośnie, wspólczynnik wypełnienia maleje).
[ Dodano: 2006-06-03, 10:15 ]
Spróbój może zastosować regulator PWM, który będzie zmieniał współczynnik wypłnienia, tak by wartość średnia na wyjściu pozostawała taka sama ( napięcie wejściowe rośnie, wspólczynnik wypełnienia maleje).
ogranicznik-regulator
Witam!
Alternatory samochodowe mają uzwojone stojany które daja napięcie i uzwojone wirniki zasilane z ładowanego akumulatora (przez szczotki) celem uzyskania pola magnetycznego wzbudzenia. Właśnie to pole magnetyczne jest regulowane zmianą prądu wzbudzenia uzwojenia wirnika przy pomocy regulatora. W małych generatorach wiatrowych alternator samochodowy bez poważniejszej przeróbki z uwagi na konieczność dużych obrotów (około 1000) będzie nieodpowiedni. Ja zbudowałem alternator w oparciu o materiały znalezione na amerykańskich stronach internetowych. Jest to konstrukcja specjalnie przystosowana do małych wiatrakó Stojan to sześć cewek a wirnik to dwie tarcze stalowe z magnesami stałymi. Daje to prąd zmienny trójfazowy który po wyprostowaniu ma ładować akumulator.
Pozdrowienia.
Alternatory samochodowe mają uzwojone stojany które daja napięcie i uzwojone wirniki zasilane z ładowanego akumulatora (przez szczotki) celem uzyskania pola magnetycznego wzbudzenia. Właśnie to pole magnetyczne jest regulowane zmianą prądu wzbudzenia uzwojenia wirnika przy pomocy regulatora. W małych generatorach wiatrowych alternator samochodowy bez poważniejszej przeróbki z uwagi na konieczność dużych obrotów (około 1000) będzie nieodpowiedni. Ja zbudowałem alternator w oparciu o materiały znalezione na amerykańskich stronach internetowych. Jest to konstrukcja specjalnie przystosowana do małych wiatrakó Stojan to sześć cewek a wirnik to dwie tarcze stalowe z magnesami stałymi. Daje to prąd zmienny trójfazowy który po wyprostowaniu ma ładować akumulator.
Pozdrowienia.