urządzenie konwertujące video (z niskiej częstotlowości ) na częstotliwość odbieralną z telewizorów niewyposażonych w wejście typu cinch (stare telewizory)
potrzebny mi schemat takiego urządzenia do aparatu cyfrowego w systemie PAL lub NTSC
przydałaby się też zaprojektowana płytka gdyż nie znam się na wysokich częstotliwościach.
miałem i używałem do tej pory nadajnika "video sender" kupoinego kiedyś na targu
spaliłem niestety kanał wizji. był to prosty układ na czterech tranzystorach
prosiłbym o układ na tranzystorach BF 180 i BF 200
z góry dziękuję
konwerter cinch\tv /nadajnik ukf
Idziesz na bazar i kupujesz grę TV. W niej na 3-8 płytkach drukowanych (po 1 jest w manipulatorach, 1 jest w pistolecie, 1 w kartridżu, 1 w zasilaczu i 3 samej grze) i to kosztuje jakieś 50zł (tylko nie kupuj tej amiga, atari, camodore tylko tą play station (chodzi mi o wygląd obudowy)) wywalasz większość a zostawiasz tylko tą z gniazdami AUDIO, VIDEO, TV, DC6V która jest połączona z główną 4 kablami. Te kable to GND, VCC, AUDIO, VIDEO o poziomach CMOS a na płytce jest generator synchronizacji z do kompletnego sygnału wizji, generator sygnału antenowego i jeszcze stabilizator 5v na zeneże. Jak znajdziesz który z 4 kabli jest który to tylko dzielnik i masz generator antenowy aha trymerem się ustawia częstotliwość antenową tak aby nie blokowała innego programu.