Kwarc 14.7456m-cfpx180 - czy ma wbudowane kondensatory

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik
Posty: 486
Rejestracja: 01 cze 2010, 23:12
Lokalizacja: Nareszcie Polska

Kwarc 14.7456m-cfpx180 - czy ma wbudowane kondensatory

Post autor: siekierzyński » 16 wrz 2015, 21:22

http://www.tme.eu/pl/details/14.7456m-c ... 55293bulk/

Szybkie, proste i głupie pytanie, czy ten kwarc posiada wbudowane kondensatory 16pF czy trzeba sobie je doczepiać samemu?

Jony130
Moderator
Posty: 3148
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:33
Lokalizacja: wrocław

Post autor: Jony130 » 17 wrz 2015, 13:35

Ja w dokumentacji nie widzę żadnego "wbudowanego kondensatora" poza kondensatorem reprezentującym pojemności elektrod oraz przewodów łączących Co.

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik
Posty: 486
Rejestracja: 01 cze 2010, 23:12
Lokalizacja: Nareszcie Polska

Post autor: siekierzyński » 17 wrz 2015, 16:34

Też mi się tak wydawało, bo w którejś dokumentacji był narysowany sam kwarc, ale z tymi dokumentacjami różnie bywa. Wolałem się upewnić.

ODPOWIEDZ