Witam,
oczywiście mógłbym zainstalować delphi i bibliotekę LPT i napisać taki program, który ustawi mi na LPT same '0' i się wyłączy, ale za dużo z tych zachodu na taką małą pierdołę. Czy ktoś ma jakiś inny lepszy pomysł, jak szybko po uruchomieniu komputera wyzerować LPT? Chodzi mi o wrzuceniu pliku do AutoStartu.
Jak szybko w windowsie ustawić '0' na D0-D7 ?
- siekierzyński
- Użytkownik
Nie wiem czy to w ogóle we „współczesnych” windowsach przejdzie, ale może wystarczy w konsoli potokiem przesłać jakieś zera (np z pliku) do lpt? Coś w rodzaju:
Kod: Zaznacz cały
plik.txt>LPT
albo
SET /A foo=0
%foo%>LPT
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 20:15 przez sta, łącznie zmieniany 1 raz.
Może coś -> TEN TEMAT <- Ci pomoże?
- siekierzyński
- Użytkownik
sta, jest cos takiego jak COPY /B *.TXT LPT1
EDIT:
Tylko muszę sobie poprzypominać, jak odblokować LPT1 bo0 nawet DiagLitez nie chce go wyzerować. U la la, kiedy to ja się tym bawiłem xD
EDIT:
Próbuję za pomocą programów typu DisoLitez, Lighting itp zagasić ręcznie tą diodę, póki co nic się nie dzieje. Mógłby ktoś ogarnięty powiedzieć mi co jeszcze można zrobić? W BIOSie przestawiłem LPT na ECP, użyłem UserPort. Diadę ma wetkniętą anodą w pin 2, zaś katoda dotyka uziemienia.
EDIT:
Tylko muszę sobie poprzypominać, jak odblokować LPT1 bo0 nawet DiagLitez nie chce go wyzerować. U la la, kiedy to ja się tym bawiłem xD
EDIT:
Próbuję za pomocą programów typu DisoLitez, Lighting itp zagasić ręcznie tą diodę, póki co nic się nie dzieje. Mógłby ktoś ogarnięty powiedzieć mi co jeszcze można zrobić? W BIOSie przestawiłem LPT na ECP, użyłem UserPort. Diadę ma wetkniętą anodą w pin 2, zaś katoda dotyka uziemienia.