Przetwornica Push-Pull z odpowiednim sterownikiem + najważniejsze trafo! Skoro ktoś zrobił jakąś przetworę oryginalnie i działała, ale się zepsuła, czyli jest to możliwe z aku samochodowego.
Mi udało się uzyskać 6kV z baterii 9V, Użyłem trafka z rdzeniem kubkowym. Pierwotne i wtórne połączyłem szeregowo. Niestety nie znam parametrów nawojowych tych transformatorków, gdyż dostałem je do prób jako gotowe. Trafka kluczowałem jednym BUX11 (Darlington?) z procka Tiny13 z wypełnieniem poniżej 15%, ale od biedy mógłby być 555. Układ pobierał mniej niż 30mA prądu, choć wiem, że to dla 6F22 zabójstwo, ale urządzenie miało służyć do pracy okresowej.
Spróbuj najpierw układ z 555 i regulacja wypełnienia, jako klucz możesz użyć wspomnianego BUX11, lub jakiegoś mosfeta. Gorzej z trafkiem, ale zacząłbym próby od powielacza ze starych telewizorów, jeszcze je można na giełdach czasami dostać.
Alternatywą może być próba naprawienia oryginalnej przetwornicy, czasami wystarczy tylko klucz wymienić (tranzystor sterujący).