Jak / czym przedłużyć wysokość h przycisku tact switch ?

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mariusz_edw
Użytkownik
Posty: 307
Rejestracja: 22 lip 2005, 13:02
Lokalizacja: Polanica Zdrój
Kontakt:

Jak / czym przedłużyć wysokość h przycisku tact switch ?

Post autor: mariusz_edw » 01 paź 2011, 17:00

Pytanie jak na obrazku: jak / czym przedłużyć wysokość h przycisku tact switch ?

Obrazek

Z góry dzięki za Wasze pomysły.

mathieiov
Moderator
Posty: 833
Rejestracja: 31 lip 2005, 9:04
Lokalizacja: --

Post autor: mathieiov » 01 paź 2011, 17:04

Może dokleić spasowany kawałek plastikowego pręcika?

Awatar użytkownika
mariusz_edw
Użytkownik
Posty: 307
Rejestracja: 22 lip 2005, 13:02
Lokalizacja: Polanica Zdrój
Kontakt:

Post autor: mariusz_edw » 01 paź 2011, 17:42

Przydałyby się chociaż rurki (takie jak wkład od długopisu) ale o średnicy przycisku tact switch.

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Posty: 1805
Rejestracja: 15 mar 2006, 5:21
Lokalizacja: Sochaczew
Kontakt:

Post autor: matrix » 01 paź 2011, 17:47

No najprościej to będziesz miał nakleić na wierzch jakąś dopasowaną rurkę, ale taką by weszła na przycisk a nie tylko dotykała.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 01 paź 2011, 18:26

Witam
może tulejki zaciskowe ?
1x 1,5mm² powinna pasować plastikową częścią na przycisk , a 2x 2,5mm² powinna metalową częścią pasować na przycisk . Są różna wymiary tych przycisków więc pisze powinna, na te co ja posiadam wchodzą ciasno. Wersja z 1x1,5mm² wydaje się być dużo bardziej solidna :wink:

Obrazek Obrazek


edit :
te maja 20mm
http://www.tme.eu/pl/katalog/?art=TACTM-619N-F

Spanner
Użytkownik
Posty: 364
Rejestracja: 18 lip 2010, 18:29
Lokalizacja: Bielsko biała

Post autor: Spanner » 01 paź 2011, 19:16

Miałem ostatnio ten sam problem i ostatecznie układ do SK obudowy się nie doczekał :(.
Proponuję rozbebeszyć drugiego switcha i połączyć rurką termokurczliwą z Kapelusikiem drugiego.

Awatar użytkownika
mariusz_edw
Użytkownik
Posty: 307
Rejestracja: 22 lip 2005, 13:02
Lokalizacja: Polanica Zdrój
Kontakt:

Post autor: mariusz_edw » 01 paź 2011, 21:06

timo66 pisze:Witam
może tulejki zaciskowe ?
1x 1,5mm² powinna pasować plastikową częścią na przycisk , a 2x 2,5mm² powinna metalową częścią pasować na przycisk . Są różna wymiary tych przycisków więc pisze powinna, na te co ja posiadam wchodzą ciasno. Wersja z 1x1,5mm² wydaje się być dużo bardziej solidna :wink:

Obrazek Obrazek


edit :
te maja 20mm
http://www.tme.eu/pl/katalog/?art=TACTM-619N-F
Super pomysł! :-) Muszę koniecznie to sprawdzić. Szykuje się wycieczka do elektronicznego :-)

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Posty: 2090
Rejestracja: 21 wrz 2008, 12:53
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Post autor: kayron » 02 paź 2011, 8:53

Zasadnicze pytanie, którego nikt tu nie zadał, to o ile przedłużyć ? 5, 10mm 6 cm ?
Definitywnie jest jeszcze coś takiego =>
Obrazek
Ostatecznie można odzyskać to ze starych padów do konsol.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Posty: 755
Rejestracja: 18 lip 2005, 18:33
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 02 paź 2011, 19:11

Albo kupić długie switche.

ODPOWIEDZ