Witam
Tak jak w temacie chcę zrobić elektromagnes na 230V 10-25kg
Tylko, że nie mam do niego opisu: jaka grubość drutu i ilość zwojów?
Magnes nie będzie pracował cały czas tylko co kilka godzin po około 3min.
Bardzo proszę o gotowe rozwiązania bo za nic nie mogę znaleźć w Internecie gotowego opisu.
Na zdjęciu jest magnes jaki znalazłem w jednym ze sklepów internetowy o parametrach Elektromagnesy napędowe o udźwigu do 25 kG skoku do 50 mm
Pozdrawiam
Elektromagnesy napędowe o udźwigu do 10-25 kG
-
borysewicz
- -
Elektromagnesy napędowe o udźwigu do 10-25 kG
- Załączniki
-
- elektromagnes.jpg (4.97 KiB) Przejrzano 4357 razy
-
borysewicz
- -
To proste zadzwonić do kogoś albo pójść do sklepu i kupić gotowe.
Ja lubię zrobić coś samemu. A znalezienie nawet nie jakiegoś konkretnego tylko jakieś przykładowego elektromagnesu graniczy z cudem. W desperacji zacząłem eksperymentować z magnesem z rozrusznika samochodowego (12V) podłączałem do 230V spodziewałem się mocnego grzania uzwojenia ale zamiast tego wyskoczył bezpiecznik takie eksperymenty do niczego mnie nie doprowadzą…
Dosłownie to jest luka w Internecie, nawet rdzeń dla mnie nie ma problemu jaki ja mam, tylko jaki ma być zrobię wszystko co trzeba. Ale bez chociaż przykładowego „przepisu" nic nie zdziałam.
Ja lubię zrobić coś samemu. A znalezienie nawet nie jakiegoś konkretnego tylko jakieś przykładowego elektromagnesu graniczy z cudem. W desperacji zacząłem eksperymentować z magnesem z rozrusznika samochodowego (12V) podłączałem do 230V spodziewałem się mocnego grzania uzwojenia ale zamiast tego wyskoczył bezpiecznik takie eksperymenty do niczego mnie nie doprowadzą…
Dosłownie to jest luka w Internecie, nawet rdzeń dla mnie nie ma problemu jaki ja mam, tylko jaki ma być zrobię wszystko co trzeba. Ale bez chociaż przykładowego „przepisu" nic nie zdziałam.