Nie wiem czy to dobre forum na to pytanie, ale nie mogę znaleźć informacji na dręczące mnie zagadnienie.
Co to znaczy, że wzbudzamy albo odwzbudzamy silnik np. indukcyjny? Szukałem w 3 książkach, ale nigdzie nie mogłem znaleźć ocb? tzn. jaki to ma wpływ na moment, prędkość i po co to się robi?
Silniki prądu stałego indukcjyjne.
http://www.bryk.pl/teksty/liceum/fizyka ... znych.html
Tak trudno wpisać w google "wzbudzanie silnika elektrycznego".
Tak trudno wpisać w google "wzbudzanie silnika elektrycznego".
To akurat można wyczytać z charakterystyk poszczególnych rodzajów silników.Szukałem w 3 książkach, ale nigdzie nie mogłem znaleźć ocb? tzn. jaki to ma wpływ na moment, prędkość i po co to się robi?
To co tam jest napisane to wiem-już to parę razy przeczytałem. Tylko nie mogę zrozumieć o co w tym chodzi, jakie to ma przełożenie na rzeczywistość.
To tak jakby przeczytać w książce że "przyspieszenie to pochodna prędkości po czasie"-i nie rozumieć prostoty tego zagadnienia, że w rzeczywistość przekłada się to na fakt, że jak rzucę kamień z góry, to z każdą sekundą będzie on miał coraz większą szybkość.
Oczekiwałem prostego wytłumaczenia zjawisk w silniku, tak jak robi to P. Redaktor, często porównując obwód elektryczny, do obwodu hydraulicznego.
To tak jakby przeczytać w książce że "przyspieszenie to pochodna prędkości po czasie"-i nie rozumieć prostoty tego zagadnienia, że w rzeczywistość przekłada się to na fakt, że jak rzucę kamień z góry, to z każdą sekundą będzie on miał coraz większą szybkość.
Oczekiwałem prostego wytłumaczenia zjawisk w silniku, tak jak robi to P. Redaktor, często porównując obwód elektryczny, do obwodu hydraulicznego.
Silnik elektryczny ma wirnik, ktory wytwarza pole magnetyczne. To pole mangetyczne wytwarza sile obracajaca silnik poprzez oddzielywanie z drugim polem - ze stojana. Wzbudzenie silnika to wytworzenie pola ze stojana, czyli zapewnienie "punktu zaczepienia" polu magnetycznemu wytwarzanemu przez wirnik. To tak jak bys mial magnes obracajacy sie w przestrzeni - nie ma zadnych sil wiec sie on obraca, jak sblizysz drugi magnes (czyli tak jakby zapewnisz wzbudzenie) to pojawi sie sila i magnes przestanie sie obracac.
Może prościej będzie to, że w stojanie malutkich silniczkow (o tzw. mocy ułamkowej) jest zawsze magnes stały, w najprostszym przypadku o dwóch biegunach, w bardziej złożonym, wielobiegunowy. W silnikach o większej mocy taki "magnes stały" byłby poprostu zbyt słaby, i zamiast nich stosuje się elekrtomagnesy. I zasilanie tych elektromagnesów w stojanie, to jest wlaśnie wzbudzenie silnika prądu stałego. Przez zmianę prądu zasilającego elektromagnesy (zmianę wzbudzenia) można w łatwy sposób uzyskać rożne charakterystyki silnika.
Dzięki za odpowiedź.
Czyli "wzbudzanie silnika"- to zwiększanie prądu w stojanie, przez co zwiększamy pole wzbudzenia i siłę obracającą wirnik-co za tym idzie zwiększamy moment elektromagnetyczny i zmniejszamy prędkość wirnika??
natomiast "odwzbudzanie"-to zmniejszenie prądu płynącego w stojanie, przez co zmniejszamy pole wzbudzenia i siłę obracającą wirnik-co za tym idzie zmniejszamy moment elektromagnetyczny i zwiększamy prędkość wirnika??
Czyli "wzbudzanie silnika"- to zwiększanie prądu w stojanie, przez co zwiększamy pole wzbudzenia i siłę obracającą wirnik-co za tym idzie zwiększamy moment elektromagnetyczny i zmniejszamy prędkość wirnika??
natomiast "odwzbudzanie"-to zmniejszenie prądu płynącego w stojanie, przez co zmniejszamy pole wzbudzenia i siłę obracającą wirnik-co za tym idzie zmniejszamy moment elektromagnetyczny i zwiększamy prędkość wirnika??
Początek stwierdzenia dobry, ale co do momentu i obrotu, to mam wątpliwości.
Załóżmy, że na wale silnika masz jakieś obciążenie stałe, to jak zmiejszysz wzbudzenie, to moment pozostanie ten sam, a prędkość zmaleje. Przy zwiększeniu wzbudzenia odwrotnie.
Maksymalny moment silnika jest osiągany przy określonej prędkości obrotowej dla danej konstrukcji silnika.
Co to opisałeś w drugiej części ma zastosowanie w przekaładniach - zmiejszenie momentu zwiększa prędkość i odwrotnie (pomijam straty energii przekładni).
Nie jestem do końca pewien tego stałego momentu w moim w/w toku myślowym, więc prosiłbym o potwierdzenie lub zakwestionowanie i ewentualne wyjaśnienie.
Załóżmy, że na wale silnika masz jakieś obciążenie stałe, to jak zmiejszysz wzbudzenie, to moment pozostanie ten sam, a prędkość zmaleje. Przy zwiększeniu wzbudzenia odwrotnie.
Maksymalny moment silnika jest osiągany przy określonej prędkości obrotowej dla danej konstrukcji silnika.
Co to opisałeś w drugiej części ma zastosowanie w przekaładniach - zmiejszenie momentu zwiększa prędkość i odwrotnie (pomijam straty energii przekładni).
Nie jestem do końca pewien tego stałego momentu w moim w/w toku myślowym, więc prosiłbym o potwierdzenie lub zakwestionowanie i ewentualne wyjaśnienie.