Tak jak kolega gwozdex Ci doradził, też tak robiłam zanim zaczęłam pisać program na uP. Daj znać czy ożyłogwozdex pisze:Ja mam przetwornicę taką jak Ola i przy pierwszych próbach jak załączyłem lampę na "sztywno" to zaświeciła od strzału (po ustawieniu odpowiedniego napięcia które było trochę wyższe niż deklarowane). Przy podłączeniu drugiej lampy nie zaświeciła. odłączyłem anode pierwszej lampy- zaświeciła druga.
Zegar LC513
Wiem, że temat jest stary, ale chciałbym pochwalić się tym, co przez ostatnie dwa miesiące sam zrobiłem:LINK. Sporo czasu zajęło mi napisanie kodu, ale za to ile radości dało dokończenie projektu 
A co do lamp LC-513, 7 lat temu wykonałem na nich zegar, ale jeszcze na tradycyjnej cyfrówce: LINK.
Dawniej chciałem wysłać projekt do EdW, ale tam chyba ciężko dostać się, bo nie miałem żadnego odzewu z ich strony. A że minęło kilka lat od tamtego czasu, schematy do pierwszego zegara uwolniłem, do drugiego od razu opublikowałem, a kod źródłowy wydałem na licencji GNU GPL, by każdy mógł sobie go dostosować, jak chce.
A co do lamp LC-513, 7 lat temu wykonałem na nich zegar, ale jeszcze na tradycyjnej cyfrówce: LINK.
Dawniej chciałem wysłać projekt do EdW, ale tam chyba ciężko dostać się, bo nie miałem żadnego odzewu z ich strony. A że minęło kilka lat od tamtego czasu, schematy do pierwszego zegara uwolniłem, do drugiego od razu opublikowałem, a kod źródłowy wydałem na licencji GNU GPL, by każdy mógł sobie go dostosować, jak chce.