Chyba dzisiaj będę nawijał własne trafo:). Kolejna cześć z Rubina znowu zostanie wykorzystana
Ma ktoś jakieś namiary na polska stronę o tematyce HA?
Nie robiłem nic z HA, właściwie to nie wiem co można by zrobić ciekawego bo nigdy się nie interesowałem. Chciałem kiedyś zrobić can crusher, to jest w pewnym sensie impulsowe HA w połączeniu z HV, ale nie mam skąd załatwić kondensatorów do tego. Dostałem jeden kompensacyjny z jakiegoś zakładu, ale żeby dostać energię 800J musiałbym naładować go do 40kV ... Z naładowaniem raczej nie było by problemu, bo mógłbym użyć trafa od RTG, ale trudno zrobić cewkę na takie napięcie i w ogóle nie mam pewności czy z tak dużego napięcia to by wypaliło. Poza tym ten kondensator to bydle 70kg (kiedyś chyba dałem jego fotkę na tym forum) a ja mieszkam w bloku, więc z tych względów odpuściłem sobie.joon pisze:C4Ro a robiłeś coś w tym zakresie?
Pytam bo widziałem twoja stronkę i jak na razie jestem pod totalnym zadziwieniem co potrafisz zrobićTacvy ludzie jak ty powinni coś więcej o sobie napisać na forum to jest szczera prawda twoja stronę oglądam od jakiś 2 miesięcy i jestem pod zupełnym zdumieniem....