Ja na Twoim miejscu wypróbowałbym to w praktyce na jakichś starych płytka itp.
Spróbuj...
Płyta grzewcza
Czas zacząć odkłądać na nowy miernikKulpina pisze:pomysł jest, ale nie wszystkie elementy będę mógł potem sprzawdzić. miernika kondensotorów np nie mam
A zapewnie przyda Ci się przy różnych naprawach itp.
Zobacz:
http://www.allegro.pl/item130988259_mie ... ko_ss.html
Świetny i nie taki drogi. Tylko że on mierzy tylko pojemność, a mi b sie przydało coś uniwersalnego, co nie przestanie dzialac tak jak mój multimetr. Mierze bateria 9V pokazuje że bateria ma 18V
P.S. W twoim podpisie wzmacniacz lampowy 4W - nie za mało? nie znam się na wzmacniaczach, ale w edw były wzmacniacze nawet 400w więc 4 to troche mało przy tym
P.S. W twoim podpisie wzmacniacz lampowy 4W - nie za mało? nie znam się na wzmacniaczach, ale w edw były wzmacniacze nawet 400w więc 4 to troche mało przy tym
Trochę off topic ale...Kulpina pisze:Świetny i nie taki drogi. Tylko że on mierzy tylko pojemność, a mi b sie przydało coś uniwersalnego, co nie przestanie dzialac tak jak mój multimetr. Mierze bateria 9V pokazuje że bateria ma 18V![]()
Najlepiej mieć multimetr, ale dobry multimetr o zadowalających parametrach jest dosyć drogi.
Rozwiązaniem jest tutaj kupno osobnych mierników i moim zdaniem jest to lepsze wyposażenie do warsztatu
Spalisz voltomierz to cała reszta (uniwersalny miernik) jest do wywalenia.
Ja osobiście wolę mieć multimetr i dodatkowo miernik pojemności (duży zakrespomiarowy) i Amperomierz.
Ale jak kto woli...
Co do wzmacniacza.
Niby 4W to mało, ale gdy podłączam to pod głośnik o wysokiej skuteczności to nie idzie wysiedzieć w pokoju tak potrafi zaryczeć, a że to "piecyk" do ćwiczeń w domu to po co mi mocniejszy.
Pozatym zawsze mogę go nagłośnić, a pełna lampówka jest.
P.S. Jako multimetr w miarę zadowoaljący polecam Mastech MY68