problem z prawem kirchoffa
No tak, ale przecież nie można powiedzieć że nie da się wykombinować ambitniejszych zadań z jednym węzłem
Nawet najbardziej banalne zadanie da się tak skomplikować że nauczyciel ze szkoły średniej sobie nie poradzi
Oczywiście takie zabiegi nie mają sensu, bo matematyka to matematyka a elektrotechnika to elektrotechnika. Ale nigdy nie piszcie czegoś takiego:
[ Dodano: 05-11-2005, 22:23 ]
Rozwiązanie zadanka zajęło mi trochę czasu............., ale większe problemy były z przepisywaniem na kompa, bo robiłem to w programie..........Paint
Mniejsza z tym.Oczywiście nie jestem na 100% pewny czy dobrze to rozwiązałem, bo już jest dosyć póżno. Wiedziałem że wyjdzie dużo, ale nie wiedziałem że aż tak
Pozdro!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 05-11-2005, 22:31 ]
Następnym razem zanim wymyślę jakieś zadanie to przedtem go wyliczę, bo znowu może się okazać że wyliczone wartości są nieporównywalnie większe od pozostałych
A to powoduje dziwne odczucie że popełniło się jakiś błąd...
[ Dodano: 05-11-2005, 22:34 ]
........bo możecie zostać niezle zaskoczenic4r0 pisze:W takim razie jakie może być ambitniejsze zadanie z jednym węzłem, od tego co ivanek dał
[ Dodano: 05-11-2005, 22:23 ]
Rozwiązanie zadanka zajęło mi trochę czasu............., ale większe problemy były z przepisywaniem na kompa, bo robiłem to w programie..........Paint
[ Dodano: 05-11-2005, 22:31 ]
Następnym razem zanim wymyślę jakieś zadanie to przedtem go wyliczę, bo znowu może się okazać że wyliczone wartości są nieporównywalnie większe od pozostałych
[ Dodano: 05-11-2005, 22:34 ]
ivanek_89 pisze:Tak według mnie, chociaż pierwszy raz widzę pewne znaczki na oczy, to Ic=15mA. Ale to naprawdę jest strzał...