Połączyłem gniazdo jack 3.5 zamiast odtwarzacza (całkowicie odłączyłem przewody) kaset w ww. odtwarzaczu i nie dział w ogóle jak podłączam zewnętrzny odtwarzacz. Wszystko inne działa CD, Radio, a to nie chce. Głośniki są zwyczajnie głuche. Nie wiem co jest przyczyną ale wydaje mi się, że jest tam jakieś zabezpieczenie (SW601-D). Kanał L przylutowałem za R607, a kanał L za R608 od strony potencjometru. GND połączyłem z masą i nie ma żadnego dźwięku. Proszę o pomoc.
Załączam link do serwisówki: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... z1003.html
Nie działa własny AUX INPUT w AZ1003
Teraz już gra, ale martwi mnie, że transformator nie jest odłączany od TDA2822m, więc pozostaje tylko zrobienie wyłącznika lub wyciąganie wtyczki z kontaktu. Czy takie odłączanie sprzętu pod obciążeniem możesz mu jakoś zaszkodzić? Wydaje mi się, że sygnał jest nawet za mocny, ale nie ma z tym większego problemu, bo mogę przyciszyć MP3 i jest już ok, więc mam w zasadzie dwie regulacje. Spiąłem się, bo nie przeglądałem tego schematu aż tak dokładnie, a wydawało mi się, że będzie grało od razu jak podłączę sygnał.