Sterownik CNC z EDW czemu inaczej??
Sterownik CNC z EDW czemu inaczej??
Dodaję obrazek przeróbki sterownika CNC z edw. Zastanawiam się z kąd taka różnica. Ten z gazety nie działał a ten działa !
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2005, 15:57 przez Kucior, łącznie zmieniany 1 raz.
Racja rom, więcej profesionalizmu
. Schemat robiony w EAGLE i sklejany w paint więc... No nic dziś sprawdzę czy działa, jeśli tak robię płytkę.
moją pierwszą. Ten układ nie jest zbyt skomplikowany
[ Dodano: 09-09-2005, 15:59 ]
Zasilacz jest osobny (tylko dla układu 4028) 12v wyd: 500mA masa z komputerem a układ wykonawczy Tranzystory mocy są osobno i one potrzebują czegoś mocniejszego. Program napiszę jak będzie konstrukcja bo ten sterownik nie nadaje się do istniejących programów.
[ Dodano: 09-09-2005, 15:59 ]
Zasilacz jest osobny (tylko dla układu 4028) 12v wyd: 500mA masa z komputerem a układ wykonawczy Tranzystory mocy są osobno i one potrzebują czegoś mocniejszego. Program napiszę jak będzie konstrukcja bo ten sterownik nie nadaje się do istniejących programów.
Czy mógłbym liczy na program, kiedy go napiszesz, bo ja bawię się tylko elektroniką i pisanie nawet prostych programów na komputerze jest dla mnie bardzo skomplikowane? Mówiąc prościej nie mam o tym żadnego pojęcia. Tak, więc jeśli byś coś stworzył będę bardzo wdzięczny jak dasz zna na forum.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Program mapiszę do frezowania jak całość będzie gotowa. Narazie mam tylko program do sterowania 1 silnikiem. A co do nieumiejących programować polecam na początek Delphi- Pascal jest prosty czytelny i wydajny a IDE delphi czytelne i przyjazne urzytkownikowi.
Potem można szaleć na np Free Pascalu. Co do bipolarności i uni.. to jeszcze poczytam i poucz ę się trochę.
Potem można szaleć na np Free Pascalu. Co do bipolarności i uni.. to jeszcze poczytam i poucz ę się trochę.