Sterowanie za pomoca komputera?

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damian89
Użytkownik

Sterowanie za pomoca komputera?

Post autor: Damian89 » 20 cze 2011, 17:46

Witam, na początek krótka charakterystyka, dlaczego poszukuje modułu, dzięki któremu mógłbym sterować jakimś urządzeniem za pomocą komputera. A wiec posiadam głośniki Easy Touch et-678 sterowane są za pomocą bezprzewodowego pilota, (w jakim kodzie pilot nadaje komendy nie wiem) na głośniku centralnym umieściłem kartę dźwiękowa Sound Blaster x-fi Surround 5.1 która również jest sterowana pilotem bezprzewodowym (również nie znam, w jakim kodzie nadawane są komendy), do całego zestawu dochodzi tuner avermedia Hybrid Volar HD sterowany tez pilotem i telewizor. Dobra do rzeczy, jeżeli udało ci się zrozumieć, o co chodzi to fajnie, jeżeli nie to tłumacze, karta dźwiękowa wraz z tunerem podłączona jest do komputera, sygnał audio z telewizora jest puszczony do karty dźwiękowej, wiec zmieniając kanał w tv włącza mi się tuner podłączony do komputera, włączając głośniki wyłącza mi się karta dźwiękowa i tego typu kombinacji mógłbym wymienić wam nieskończenie dużo. Wiec wymyśliłem żeby włączać i wyłączać, chociaż by głośniki za pomocą jakiegoś modułu podłączanego do komputera najchętniej przez USB, aby wyeliminować konieczność korzystania z pilota od głośników. Moje pytanie, jakie urządzenie ze sklepu AVT bądź jakiegoś innego polecacie w rozsądnej cenie, jak można było by wyeliminować resztę komplikacji.

ODPOWIEDZ