CDX L580X - sterowanie z pilota kierownicy - rozkazy
CDX L580X - sterowanie z pilota kierownicy - rozkazy
Słuchajcie kochani moi, mam radio Sony CDX L580X i z tyłu jest wejście na jacka jako sterowanie z pilota przy kierownicy, ale takowego pilota nie posiadam. Czy ktoś wie jakie są tam podawane rozkazy?
W całym necie znalazłem tylko -> COŚ TAKIEGO <- ale nie mogę tego ogarnąć. Nie czekam i nie liczę na gotowce. Wystarczy mi podpowiedź, link cokolwiek bo nie chcę spaprać radia a to bardzo łatwe.
W całym necie znalazłem tylko -> COŚ TAKIEGO <- ale nie mogę tego ogarnąć. Nie czekam i nie liczę na gotowce. Wystarczy mi podpowiedź, link cokolwiek bo nie chcę spaprać radia a to bardzo łatwe.
Wiem że całość opiera się na przełączaniu rezystancji więc pewnie sterowane jest to napięciowo. Wygląda to ni mniej ni więcej jak tak:

a znalazłem to na -> TEJ <- stronie i dotyczy to właśnie radia sony, tylko że ja mam jacka "stereo" że tak powiem bo mam serwisówkę od tegoż radia. Wiem też że od jacka sterowanie idzie wprost na procesor więc jak coś zwalę to radio będzie do du..y. Dlatego tak bardzo potrzebuję dokładnych informacji.
Według tego obrazka co pokazałem wyżej można by do testów zamiast rezystorów dać potencjometr i sprawdzać co będzie się działo? Dobrze prawię?
A na tym obrazku chyba znalazłem to o co mi chodzi a raczej co będzie pasowało do mojego radia:
Pochodzi to z strony-> TEJ <-.
Proszę Was o opinie na ten temat.

a znalazłem to na -> TEJ <- stronie i dotyczy to właśnie radia sony, tylko że ja mam jacka "stereo" że tak powiem bo mam serwisówkę od tegoż radia. Wiem też że od jacka sterowanie idzie wprost na procesor więc jak coś zwalę to radio będzie do du..y. Dlatego tak bardzo potrzebuję dokładnych informacji.
Według tego obrazka co pokazałem wyżej można by do testów zamiast rezystorów dać potencjometr i sprawdzać co będzie się działo? Dobrze prawię?
A na tym obrazku chyba znalazłem to o co mi chodzi a raczej co będzie pasowało do mojego radia:
Pochodzi to z strony-> TEJ <-.
Proszę Was o opinie na ten temat.
Co do ostatniego schematu, to jeżeli czerwony przewód (AD) jest łączony z wejściem przetwornika AC w mikroprocesorze radia to powinien być (Przewód czerwony) podciągnięty przez rezystor do jakiegoś napięcia referencyjnego (zasilanie procesora?), wewnątrz radia. Bez takiego rezystora przetwornik AC mikroprocesora, przy dowolnym naciśniętym przycisku zawsze "widzieć" będzie masę. Warto to zweryfikować czy takie podciąganie jest na schemacie serwisowym radia.
Wejście przewodu białego (SHIFT) wygląda na zwykłe wejście cyfrowe.
Wejście przewodu białego (SHIFT) wygląda na zwykłe wejście cyfrowe.
Wygląda na to że drugi schemat nie jest kompatybilny z radiem choćby przez to że gniazdo REMOTE IN w radiu jest typu Mini TS (dwa styki+jeden rozwierany) a na (drugim) schemacie klawiatury wtyk jest typu Mini TRS (trzy styki). Chyba że na schemacie radia wtyk ma błędny symbol i styk podłączony do PIN6 nie jest stykiem rozwieranym. Nazwy RCIN sugerują że pomiar rezystancji jest realizowany przez pomiar czasu ładowania/rozładowania kondensora przez rezystancję rezystorów klawiatury, ale gdzie jest kondensator?
To tylko luźne domysły...
[ Dodano: 2011-02-01, 22:17 ]
Nie wiem skąd mi się wziął pomysł z klawiaturą złożoną z rezystorów i kondensatora
.
Schematu serwisowego radia to oczywiście nie dotyczy a RCIN to po prostu Remote Control IN
To tylko luźne domysły...
[ Dodano: 2011-02-01, 22:17 ]
Nie wiem skąd mi się wziął pomysł z klawiaturą złożoną z rezystorów i kondensatora
Schematu serwisowego radia to oczywiście nie dotyczy a RCIN to po prostu Remote Control IN