Jaką moc mają te transformatory?
TTI2301C002
SN2300616Y
Jakiej mocy są transformatory :TTI2301C002 , SN2300616Y ?
A z jakiego sprzętu wyciągnąłeś te transformatory?
Bo tak to więżąc danym z elektrody to moc wynosi ok 250VA
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1828377.html
Bo tak to więżąc danym z elektrody to moc wynosi ok 250VA
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1828377.html
Post z elektrody to mój post.
Ale nie wiem z jakiego sprzętu pochodzi
A czy nadaje się do zasilacza 301-K ?
Ale nie wiem z jakiego sprzętu pochodzi
A czy nadaje się do zasilacza 301-K ?
Tutaj masz nomogram do uproszczonego obliczania transformatorów. Według tego nomogramu moc tego transformatora może wynieść nawet do 300 watów.
Podane są w linku z Elektrony napięcia tego transformatora:
Transformator można dostosować do własnych potrzeb (zasilacza) poprzez przewinięcie jego uzwojenia wtórnego. Może to jednak nie być łatwe szczególnie dla początkującego. Rdzeń i uzwojenia transformatora na zdjęciach z Elektrody wyglądają na zalane żywicą co może znacząco utrudnić demontaż transformatora. Najprościej będzie chyba wykorzystać ten transformator bez przezwajania do budowy zasilacza o niższej wydajności prądowej.
Podane są w linku z Elektrony napięcia tego transformatora:
Więc samo napięcie 2x16V po połączeniu w szereg w ostateczności mogło by być do wskazanego zasilacza, ale średnica drutu (czy przekrój bo nie jest to sprecyzowane) 1 mm na pewno nie pozwoli na uzyskanie prądu wyjściowego 5A powyższego zasilacza.Napięcia: 2x 16V, 2x 10.5V, 2x 1.1V, 23.5V, 13V
Uzwojenie wtórne: 1mm
Transformator można dostosować do własnych potrzeb (zasilacza) poprzez przewinięcie jego uzwojenia wtórnego. Może to jednak nie być łatwe szczególnie dla początkującego. Rdzeń i uzwojenia transformatora na zdjęciach z Elektrody wyglądają na zalane żywicą co może znacząco utrudnić demontaż transformatora. Najprościej będzie chyba wykorzystać ten transformator bez przezwajania do budowy zasilacza o niższej wydajności prądowej.