Kamera przemysłowa do ciagnika

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Nick_2
Użytkownik

Kamera przemysłowa do ciagnika

Post autor: Nick_2 » 20 cze 2008, 17:47

Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie kamery przemysłowej z linku poniżej:
http://www.allegro.pl/item383235125_kam ... ienia.html
Jest to kamera przemysłowa kolorowa z możliwoscia pracy w nocy. Kamere chciałem wykorzystac w ciagniku podłaczając ja do małego wyswietlacza LCD i dodatkowo wykonac układ na slnikach krokowych to jej obracania. Jak myślicie czy taka kamera zda egzamin? Obraz jest ponoć płynny, bez zacinania sie i jakosc jest zadawalajaca tylko ciekawe jak bedzie z drganiami, ktorych bedzie sporo podczas pracy, co o tym myślicie?

donald
-

Post autor: donald » 09 lip 2008, 8:32

ta kamerka ma obiektyw 6mm a wiec dość wąski kont widzenia a co za tym idzie będzie podatna na drgania , do takich zastosowań polecam obiektyw 2.8 z tym tylko ze ta kamera będzie doświetlać w nocy tylko centralną cześć obrazu

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 09 lip 2008, 10:40

Nick_2 pisze:odatkowo wykonac układ na slnikach krokowych to jej obracania
Przecież ta kamera jest kopułkowa - obraca się wewnątrz tej kopułki i nie potrzebuje żadnych serw ani silników ponieważ jest już w nie wyposarzona i steruje się nią z joysticka.
Nie widział kolega nigdy takiej kamery?
PS : Sama kopułka jest nieruchoma.

Skrzydlaty
Użytkownik

Re: Kamera przemysłowa do ciagnika

Post autor: Skrzydlaty » 09 lip 2008, 21:46

Nick_2 pisze:...Kamere chciałem wykorzystac w ciagniku...
Może jestem ciemny i nie łapie o co chodzi ale chyba nie o oranie pola w nocy zdalnie sterując z łózka? :mrgreen:

ODPOWIEDZ