Co sądzicie o mierniku DT9208A
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Co sądzicie o mierniku DT9208A
Witam
Po dłuższym czasie nieobecności na forum chciałbym zadać małe pytanko. Co sadzicie o tym mierniku z allegro. Może ktoś ma jakięś doświadczenie z tym miernikiem. Cena jest trochę niska (30 zł). Przegladając inne mierniki o takich samych funkcjach kosztuje ponad 100zł. Dziękuje z góry za opinie i porady.
Po dłuższym czasie nieobecności na forum chciałbym zadać małe pytanko. Co sadzicie o tym mierniku z allegro. Może ktoś ma jakięś doświadczenie z tym miernikiem. Cena jest trochę niska (30 zł). Przegladając inne mierniki o takich samych funkcjach kosztuje ponad 100zł. Dziękuje z góry za opinie i porady.
Witam
niewiem czy konkretnie ten model posiadam ,ale po zakresach [na zdieciu] wnioskuje ze taki wlasnie posiadam
Ten multimetr kupilem za 50zl i moge go polecic jest w miare dokladny jak na amatora, a zaleta jest napewno ruchomy wyswietlacz
ps: ten alegrowicz chyba sie niezna , bo wypisane przez niego zakresy nie sa adekwatne z tymi widocznymi na zdieciach [ zaresy pradowe sa do 20A ]
niewiem czy konkretnie ten model posiadam ,ale po zakresach [na zdieciu] wnioskuje ze taki wlasnie posiadam
Ten multimetr kupilem za 50zl i moge go polecic jest w miare dokladny jak na amatora, a zaleta jest napewno ruchomy wyswietlacz
ps: ten alegrowicz chyba sie niezna , bo wypisane przez niego zakresy nie sa adekwatne z tymi widocznymi na zdieciach [ zaresy pradowe sa do 20A ]
-
ZbeeGin
Używamy podobnego miernika w serwisie. Jak na roczny okres pracy i pochodzenie producenta spisuje nieźle. Ale od razu wymieniliśmy przewody pomiarowe na znacznie lepsze. Nie ma porównania do Metex-a - ale dla amatora na początek wystarczy.
Niestety nie wiem jak zachowa się przy błędnych ustawieniach. Jest wysoce prawdopodobne, że pójdzie "z dymem".
Niestety nie wiem jak zachowa się przy błędnych ustawieniach. Jest wysoce prawdopodobne, że pójdzie "z dymem".
Zapomniałem wspomnieć o przewodach o których pisza Koledzy wyzej , wymienilem je chyba po trzecim dniu urzytkowania [ jakosć bardzo marna ] , przepalił sie przy pradzie ok 5A , teraz mam takie można powiedzieć dość porzadne [ prad 15A wytrzymały ] , a do pomiaru większych prądów mam kabelki zrobione z linki 1,5mm²
zakończone krokodylkami
Pozdrawiam
zakończone krokodylkami
Pozdrawiam
Posiadam miernik z tej samej linii produktów, ale o niższym numerze (dt9207). Chodził mi do tej pory ładnie i bezawaryjnie. Fakt faktem, kable są kiepskie, ale w ostateczności można sobie samemu kable zrobić kupując końcówki w elektronicznym (dość szerokie gniazda w mierniku). Jeszcze go na ekstremalne warunki nie wystawiałem (czyt. nie mierzyłem rezystancji gniazdka
), więc nie wiem jak reaguje na tego typu rzeczy (czyli nie wiem co się pali w pierwszej kolejności
).