moduły GPS

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

moduły GPS

Post autor: Aro » 18 lip 2007, 17:17

Witam, Gdzie można kupic (i czy wogóle są) tanie moduły GPS? Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item214489274_mod ... onika.html . Tylko ja potrzebuje to do przenośnego urządzenia, więc powinno byc małe i zużywac mało energii.

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 18 lip 2007, 19:55

W EP był cały kurs dotyczacy stosowania ( albo nawet projektowania) urządzeń GPS we własnych aplikacjach. Nie jestem pewien ale chyba była tam mowa o pakiecie OpenAT. W kazdym bądź razie na pewno było to w EP na przestrzeni ostatniego roku.

ndru_w
-

Post autor: ndru_w » 19 lip 2007, 13:52

Witam;
Możesz spróbować, np. w firmie Telic Polska ( www.telic.pl tu znajdziesz wszystkie ważne informacje) moduł GE863-GPS czy inne.
Pozdrawiam :)

Pi
-

Post autor: Pi » 20 lip 2007, 7:04

Ten z allegro nie jest zly (za te pieniadze wrecz bardzo dobry) - on tylko na zdjeciu wyglada tak poteznie, plytka jest niewielka, choc rzeczywiscie troche pradu wsysa. Uzywam go czasem w samochodzie i musze powiedziec, ze z tania antena z allegro radzi sobie calkiem niezle (rzadko gubi sygnal np. w gestym lesie). Do eksperymentow i zabawy jak znalazl.

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Aro » 20 lip 2007, 8:33

Sciagnołem czały kurs z EP, trochę tego dużo(!). Pi jak to zmontowałes? I jeszcze mam pytanie do ndru_w czy nie wiesz ile to kosztuje?

ndru_w
-

Post autor: ndru_w » 24 lip 2007, 19:35

Hej :)
Ile to kosztuje? No niestety się nie da zbytnio zorientować gdyż z tego co kojarzę firma ma ceny indywidualne w zależności od zamówienia więc jedyne co to kontakt osobisty. Na stronie www.telic.de (polska stronka jest w trakcie aktualizacji chyba) w zakładce Kontakt masz wszelkie namiary na polską placówkę firmy.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ