Protel
Jeśli masz zainstalowany MS Ofifce to:
W Protelu wybierasz
Menu File ->Setup Printer->Select printer i wybierasz Microsoft Office Image Writer.
Po zapisie pojawia się okno Protel schematic midi
W otwartym oknie, zaznaczasz lewym klawiszem myszy, obszar jaki Cię interesuje, kopiujesz, a następnie otwierasz np. Corel Photo Paint i wklejasz Nowy ze schowka.
Pewnie zadziała to też w systemowym Paint-cie
.
W Protelu wybierasz
Menu File ->Setup Printer->Select printer i wybierasz Microsoft Office Image Writer.
Po zapisie pojawia się okno Protel schematic midi
W otwartym oknie, zaznaczasz lewym klawiszem myszy, obszar jaki Cię interesuje, kopiujesz, a następnie otwierasz np. Corel Photo Paint i wklejasz Nowy ze schowka.
Pewnie zadziała to też w systemowym Paint-cie
Dzięki za rade jak skopiowałem w prosty sposób do painta i po wycięciu odpowiedniego obszaru i po wklejeniu jego jakość jest mizerna i nie nadaje się do poważniejszych zastosowań. Spróbuje z MS Office. Mam jeszcze jedno pytanie czy pliki z Protela da się w wygodny sposób otworzyć w Orcadzie, biblioteki Orcadowskie są troche zbyt rozwlekłe i nieatrakcyjne wizualnie. Dzięki 
Jeżeli chcesz wkleić część schematu do Worda np. w BMP-ie, to możesz użyć klawisza PrintScrn na swojej klawiaturze. Po naciśnięciu klawisza otwierasz Paint-a wklejasz i masz obrazek z widokiem, jaki miałeś na monitorze.
Co do OrCAD-a to w DXP jest możliwość podczas zapisywania pliku (SAVE AS) rozwinięcia listy z rozszerzeniami i tam jest: Orcad STD Schematic (.sch).
Możesz spróbować tak, nie wiem jak jest w 99 i nie wiem, jakie to da efekty.
Co do OrCAD-a to w DXP jest możliwość podczas zapisywania pliku (SAVE AS) rozwinięcia listy z rozszerzeniami i tam jest: Orcad STD Schematic (.sch).
Możesz spróbować tak, nie wiem jak jest w 99 i nie wiem, jakie to da efekty.
Tematyka ta była poruszana już tu: https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=4330
Używaj opcji szukaj.
Używaj opcji szukaj.