Elektryczny łuk łączeniowy

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Lucky

Elektryczny łuk łączeniowy

Post autor: Lucky » 30 kwie 2006, 10:29

Witam. Potrzebuje informacji na temat łuku elektrycznego. Chodzi mi miedzy innymi o wyłądowanie łukowe, gaszenie łuku, jonizacja i dejonizacja itp. Bardzo proszę o pomoc, mile widziane byłyby namiary na jakieś stronki, publikacje i referaty.
Z góry bardzo dziekuje za pomoc.

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 30 kwie 2006, 10:51

wystarczy wpisać w googlach "łuk elektryczny". zrobiłemm to za ciebie: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%C5 ... lr=lang_pl

pozdrawiam
mathieiov

Lucky
-

Bez przesady

Post autor: Lucky » 30 kwie 2006, 14:15

Dziekuje za ta podpowiedz ale jakbys wszedl w chodz jeden link ktory tam znalazlo to bys zauwazyl ze nie ma tam nic konkretnego. Nie pisalbym na forum gdybym sam nie sprawdzil tamtych źrodel. Ja szukam szególowych i wyczerpujacych informacji na ten temat.
Pozdrawiam

Arnold_S.

Post autor: Arnold_S. » 01 maja 2006, 3:14

Konkrety znajdziesz w książkach, które mają w nazwie "technika wysokich napięć", "urządzenia elektryczne", itp.
8)
Wbijcie sobie do głowy małolaci, że NIE wszystko jest w internecie(jeśli chodzi o wiedzę specjalistyczną), i na poprawę się nie zanosi(i bardzo dobrze).

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 01 maja 2006, 13:48

Moim zdaniem jednak zdecydowana większość jest, tylko często trudno jest to znaleść. Oczywiście mówię o ogólnoświatowym internecie, bo w polskiej jego części to rzeczywiście jeśli chodzi o wiedzę specjalistyczną mało co jest.

Lucky
-

Post autor: Lucky » 01 maja 2006, 16:52

Książki, ksiązkami -je juz przejrzałem i nie musisz mi o tym mówić. A zdarzają się też publikacje i referaty na ten temat i to by bardziej mnie zaciekawilo.

Arnold_S.

Post autor: Arnold_S. » 01 maja 2006, 18:04

Jeśli jesteś studentem, to jaki problem iść w godzinach konsultacji do któregoś doktorka i zapytać, czy nie zna dobrych materiałów na ten temat(takich, których nie ma w szkolnej bibliotece)?
:wink:

ODPOWIEDZ