Pomoc w projektowaniu izolowanego odbiornika RS-485

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
SiyonKart
-

Pomoc w projektowaniu izolowanego odbiornika RS-485

Post autor: SiyonKart » 18 sie 2021, 8:17

Pracuję nad płytką PCB, która będzie łączyć się z DMX512, który wykorzystuje RS-485 dla warstwy fizycznej.

Próbuję użyć transceivera ADM2482E, ale nigdy nie pracowałem z izolowanymi zasilaczami i jestem trochę zdezorientowany. Transceiver ma sterownik transformatora, a nota aplikacyjna zawiera dwa różne transformatory zalecane dla napięć pierwotnych 3,3 V lub 5 V. Próbuję używać tylko 3,3 V na tej płytce drukowanej, więc jestem trochę zdezorientowany, jak wybrać transformator, ponieważ arkusz danych mówi: „Kiedy ADM2482E/ADM2487E są zasilane napięciem 3,3 V po stronie logicznej, wymagany jest transformator podwyższający napięcie aby zrekompensować spadek napięcia diod Schottky'ego i spadek napięcia na regulatorze", ale transformator, który specyfikują, to 3,3 V > 3,3 V, więc nie jestem pewien, jak określić odpowiedni transformator podwyższający dla tej aplikacji .

Jestem również otwarty na inne opcje transceivera, ten wydawał się po prostu najłatwiejszym sposobem na zaimplementowanie izolowanego projektu transceivera.192.168.0.1 routerlogin 192.168.l.l

ODPOWIEDZ