Jak zacząć?

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
KamsanYoun
-

Jak zacząć?

Post autor: KamsanYoun » 07 lip 2021, 6:15

Chciałbym zacząć robić rzeczy elektroniczne. Mam bardzo podstawową wiedzę na temat tematu i chciałbym dowiedzieć się więcej. Więc gdzie mogę nauczyć się podstaw? Uważam, że byłoby bardzo pomocne, gdyby ktoś mógł zamieścić linki do niektórych filmów/stron internetowych lub podpowiedzieć mi kilka wskazówek, które pomogą mi nauczyć się podstaw i zacząć tworzyć. Byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Dzięki.VidMate Mobdro

JohnC
-

Re: Jak zacząć?

Post autor: JohnC » 20 lip 2021, 8:13

Ja kiedyś do zabawki szukałem dziecku części do zabawki. Początkowo szukałem w Internecie po wyglądzie bo nie wiedziałem jak to się nazywa. To była dopiero ambicja. Znajomy elektronik mi po czasie podpowiedział co to jest i ze wystarczy wylutować i wlutować. Jak sie okazało był to tyrystor https://www.micros.com.pl/tyrystory/ , który samodzielnie wymieniłem. Od tamtej pory kupiłem podstawowy miernik lutownice jakieś inne narzędzia i bawię się w hobbystyczną naprawę zabawek itp. A wiedzy szukam w internecie. Na tym forum znajdziesz bardzo duzo wiedzy, a jak zapytasz to zawsze ktoś doradzi. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ