Poprzedni temat «» Następny temat
Drukarka Ricoch SP112 - jak drukować rozmiar rzeczywisty ?
Autor Wiadomość
matrix 



Wiek: 39
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 1583
Skąd: Sochaczew
  Wysłany: 2016-09-13, 17:36   Drukarka Ricoch SP112 - jak drukować rozmiar rzeczywisty ?

Kupiłem sobie drukarkę Ricoch SP112 jak w temacie. Chciał bym móc drukować płytki z eagle'a ale niestety nie wiem jak ustawić by drukowała w rozmiarze rzeczywistym. Ktoś pomoże ?
 
 
     
kayron 
PLC FATEK, automatyka na życzenie



Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1857
Skąd: Poland
Wysłany: 2016-09-13, 18:13   

Sprawdź sobie na początek ustawienia.
W opcjach drukowania Scale Factor (1) na screnie ja mam 1.
Jak to nie pomoże lub jest już na 1, to wejdź sobie w właściwości drukarki i tam powinny opcje skalowania drukowania, czy tam nie masz coś ustawione namieszane. Ja mam bez skalowania w moim Samsungu (2) i drukuję bez problemu.

Eagle skalowanie.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 246,55 KB

 
 
     
matrix 



Wiek: 39
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 1583
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2016-09-14, 05:49   

Mam tak ustawione i niczego to nie zmienia.

ustawienia drukarki.png
Plik ściągnięto 1865 raz(y) 34,96 KB

 
 
     
kayron 
PLC FATEK, automatyka na życzenie



Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1857
Skąd: Poland
Wysłany: 2016-09-14, 08:38   

Może inaczej.
1. Drukuje ci płytki za małe czy za duże ?
2. Scale Factor w EAGLE masz na 1 ?
 
 
     
matrix 



Wiek: 39
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 1583
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2016-09-14, 14:53   

1. Drukuje za małe
2. Scale factor w eagle ustawione na 1

Co ciekawe, jeden projekt drukuje się jak trzeba a inny za mały...
Zaczynam podejrzewać że coś wspólnego z niewłaściwym wydrukiem mają marginesy. jak drukuję ten sam projekt nie pionowo a poziomo to już jest lepiej...
 
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2016-09-14, 16:01   

Zrób wydruk do pliku pdf. Jeśli wyjdzie ok to wina drukarki, w przeciwnym razie błąd jest po stronie Eagle'a
 
 
     
matrix 



Wiek: 39
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 1583
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2016-09-14, 18:19   

Robiłem do pdf'a. Też za mały wydruk wychodzi.
Do tego kłopot wyskakuje jak wybiorę w eagle'u opcję wydruku WINDOW. Jeśli wybiorę FULL to jest dobrze.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13