Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: timo66
2015-07-28, 15:53
Sterowniki- a raczej ich brak Asus
Autor Wiadomość
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2015-07-21, 13:23   Sterowniki- a raczej ich brak Asus

Witajcie,
zostałem poproszony o "posprzątanie" w komputerze znajomej. O ile system jako tako udało się zregenerować to zauważyłem brak sterowników do karty graficznej. Komputer stacjonarny, na samej karcie za wyjątkiem napisu ASUS brak jakikolwiek oznaczeń. System identyfikuje kartę jako: PCI\VEN_1002&DEV_954F&SUBSYS_032E1043&REV_00\4&2B9C2F50&0&0008 pomoże ktoś bardziej doświadczony? Ściągnąłem parę sterowników ale z mizernym skutkiem....
 
     
Bogo89 
Nowy na forum



Wiek: 28
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 11
Skąd: G-cko
Wysłany: 2015-07-21, 18:41   

w/g google to: ATI Radeon HD 4300/4500 Series (4350)

Nie wierzę, że nic nie znalazłeś.
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2015-07-21, 23:26   

Niestety sterowniki z tego modelu nie działają. A google to na samym początku używałem ;)
 
     
tom5555 



Wiek: 39
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 576
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2015-07-22, 17:41   

A próbowałeś programu EVEREST lub czegoś podobnego.
 
     
Bogo89 
Nowy na forum



Wiek: 28
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 11
Skąd: G-cko
Wysłany: 2015-07-23, 09:03   

https://www.asus.com/Grap...pDesk_Download/ -powinny pasować
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2015-07-25, 12:41   

Nic nie pomogło. Zainstalował na innym nośniku świeży system, próbowałem paru sterowników- karta poleciała do kosza, to nie był sprzęt warty siedzenia nad nim i dumania przez parę godzin. Temat do zamknięcia ;)
 
     
kayron 
PLC FATEK, automatyka na życzenie



Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1857
Skąd: Poland
Wysłany: 2015-07-25, 15:56   

Szkoda że nie dałeś zdjęcia pacjenta. W przypadku markowych produktów, prawie zawsze model i jego rewizja jest gdzieś na PCB. a nawet jeżeli trafiłby ci jakiś OEM, to zawsze można zdjąć zadiator i zobaczyć, co jest na Chipie.
 
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2015-07-26, 12:52   

Na karcie właśnie to najgorsze że nie było nic, na radiatorze tylko ASUS. Rozbierać już mi się nie chciało ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11