Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie konektory?
Autor Wiadomość
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-20, 22:00   Jakie konektory?

Witajcie,
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, jakie konektory pracują z tego rodzaju pinami we włączniku? włącznik

Szukam i szukam i nic.... :/
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2014-03-21, 08:24   

A jakieś bliższe dane techniczne (karta katalogowa) tego włącznika? Albo przynajmniej rozstaw i grubość pinów?
 
     
Koleszek 



Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 332
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-21, 08:38   

Wygląda jak typowe kołkowe 3PIN. Ma bodajże oznaczenie BLS. Zobacz na Allegro lub w ofercie TME.
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-21, 11:49   

Dokładnie wygląda to tak: wtyczka
Nie są to więc BLS, bo one mają kontakt jednostronny, a te z kostki trzymają po obu stronach.

Na wtyczce jest jeszcze symbol: AMP 962660, z tym że AMP jeszcze coś mówi, ale cyferki już nawet dla wuja gogle są tajemnicą
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2014-03-21, 15:38   

Ale czego ty dokładnie szukasz? Wtyczki m/f? czy konektorów m/f? Czy tylko samej nazwy?

http://www.tme.eu/pl/kata...anParameters=1#
 
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-21, 18:38   

Szukam konektorów do tych kostek, które są w ostatnim załączniku. Żeńskich, czyli tych "z dziurką" :P
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2014-03-21, 21:55   

To to już wiesz czego szukać
Styki żeńskie; 0,75÷1,5mm2; Superseal 1.5
;)
 
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-21, 22:34   

To jeszcze nie to.... wyciągnąłem jeden pin z kostki i ma on dwa zatrzaski, jeden na prawej górnej a drugi na dolnej lewej krawędzi. Nerwica mnie już łapie...
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2014-03-22, 09:10   

Nie wiem co przeszkadza jak jest tylko jeden zatrzask zamiast dwóch, ale jeśli tak bardzo to przeszkadza to szybciej kupisz kompletne złącze. Tj. Wtyk m/f + konektory.
 
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-22, 22:25   

Bo w supersealach jest jeden na środku, a w tych co szukam są dwa ale po przekątnej. Wybiorę się do najbliższego elektronika, może coś uda się dobrać, coby cokolwiek pasowało... a raptem 2 sztuki mi potrzeba.....
 
     
Ertew 
-.^



Wiek: 26
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1347
Skąd: Leszno
Wysłany: 2014-03-23, 12:35   

Skąd wziąłeś tą wtyczkę / ten wyłącznik?
Jeśli wiesz z jakiego samochodu jest to część, to spróbuj na złomowisku poszukać wiązki kablowej z taką wtyczką, może przy okazji znajdziesz zapasowy wyłącznik.
 
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-23, 21:29   

To jest krańcówka drzwi z golfa 3, w tylnych brakuje po jednym pinie, który odpowiada za załączanie lampek oświetlających grunt po otwarciu odpowiednich drzwi. Dlatego szukam pinów, bo takowe oświetlenie montuję, zwyczajnie się przydaje a i wygląda ładnie.. =D
 
     
tom5555 



Wiek: 39
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 575
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2014-03-26, 16:26   

A nie możesz przeciąć przewodu od przełącznika i wstawić diody prostowniczej? Przed diodą (patrząc od strony wyłącznika) podłączasz dodatkowe oświetlenie.
 
     
Początkujacy 


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 119
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2014-03-30, 22:19   

Ano nie mogę, bo wyłączniki sterują masą, więc patent się nie sprawdzi :neutral:
 
     
tom5555 



Wiek: 39
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 575
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2014-03-31, 20:32   

Nie rozumiem co ma jedno do drugiego? Jak dodasz dodatkowy pin, to na nim też będzie pojawiała się masa, a dioda jedynie ma sprawić, żeby po otwarciu drzwi świeciła tylko ta lampka, od której drzwi zostały otwarte, i lampka oświetlenia wnętrza.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10