Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z logowaniem i pojawianiem się domyślnego stylu c.d
Autor Wiadomość
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-27, 23:49   

Szanowny kolego, nikt nie mówi Tobie, że trzeba usuwać wszystkie cookies z przeglądarki - to chyba logiczne, że wystarczy forumowe i po sprawie.
Co faktem jest, trochę to było męczące, ale mam nadzieję, że jest już dobrze, bo nie wyrzuciło mnie ani raz.
Wybaczcie niedogodności, ale naprawdę trudno jest wychwycić gdzie znajduje się błąd ponieważ dzieje się to losowo i trudno określić jednoznacznie gdzie tkwi przyczyna a trochę grzebania jest niestety - tym bardziej, że forum praktycznie stoi nowe, tylko design stary.
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2012-01-28, 08:32   

A czy to nie jest wina po części systemu z jakim współpracuje przeglądarka?
Ja tam miałem może 3-5razy domyślny styl i raz czy dwa co były problemy z zalogowaniem, ale było to dawno. Nie usuwam ciastek i w sumie też mnie nie wywala- może jak się godzinę czy 2 nie loguję to muszę ponownie się zalogować- poza tym cisza. Jak mnie pamięć nie myli to wszystko stało się po ataku na serwer, tym przy którym wyskakiwało okienko że strona zawiera niebezpieczne oprogramowanie. Spostrzegłem też jeszcze taki mały objaw, że jak pisze posta szybkiego lub przez odpowiedz to obciąża mi procesor na 10-20%. Po wysłaniu go wszystko wraca do normy.

blokowane skrypty z elportalu to
Kod:
http://avt.hit.gemius.pl/pp_gemius.js

i wspaniały
Kod:
http://www.google-analytics.com/ga.js



Kod:
Firefox 6.0.2
Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0

Kod:
Ununtu
Wydanie 10.04 (natty)
Jądro systemu Linux 2.6.38-11-generic
GNOME 2.32.1
 
 
     
haterkmp 



Wiek: 32
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 586
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2012-01-28, 14:23   

ja muszę się logować kilka- kilkanaście razy żeby wrzucic posta...
 
     
lukas15
Nowy na forum


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 57
Skąd: Wąbrzeźno
Wysłany: 2012-01-28, 14:25   

Ja jak się loguję to tylko na jakieieś 3 minuty nawet jak cały czas coś grzebię :(
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-28, 14:27   

Proszę po raz ostatni o wylogowanie, usunięcie ciastek forum.elportal.pl i zalogować się ponownie.
U mnie problemy z wylogowywaniem nie występują już od kilku godzin.
 
     
haterkmp 



Wiek: 32
Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 586
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2012-01-28, 14:35   

szanowny Endzie melduję iż piszę właśnie trzeciego posta na tym logowaniu i wszystko wydaje się być okej :)
 
     
matrix 



Wiek: 39
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 1583
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2012-01-28, 16:08   

Mnie na razie nie wywala.
 
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-29, 14:17   

Czy nadal występują problemy z wylogowywaniem i Warning cookies?
 
     
Pikczu 



Wiek: 38
Dołączył: 18 Lip 2005
Posty: 676
Skąd: Dublin
Wysłany: 2012-01-29, 18:51   

Jest prawie ok nie przychodzą powiadomienia emailem o odpowiedzi, nawet jeśli jest to włączone w profilu.
 
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-29, 19:26   

Być może wynika to z tego, że dzisiaj od południa nie działa poczta na serwerach avt.
Chyba, że tylko u mnie nie działa.
 
     
Luminofor 



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 1144
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-29, 20:53   

Nie wylogowuje, ale nie powiadamia na maila.
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-29, 21:24   

Najlepiej jakby wypowiedzieli się użytkownicy poczty avt, bo z tego co wiem jest tu kilku takich :)
U mnie przy próbie logowania na pocztę otrzymuje komunikat: ERROR: Connection dropped by IMAP server.
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2012-01-30, 06:08   

end napisał/a:
Najlepiej jakby wypowiedzieli się użytkownicy poczty avt, bo z tego co wiem jest tu kilku takich :)
U mnie przy próbie logowania na pocztę otrzymuje komunikat: ERROR: Connection dropped by IMAP server.

Zgadza się, poczta na serwerach avt nie działała, dzisiaj jest już ok.
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2012-01-30, 16:48   

Chciałbym poinformować, iż w związku z przesiadką avt na nowy serwer mogą pojawić się przejściowe problemy z działaniem Elportalu jak i samego forum.
 
     
Pikczu 



Wiek: 38
Dołączył: 18 Lip 2005
Posty: 676
Skąd: Dublin
Wysłany: 2012-01-30, 17:33   

Przeżyjemy :mrgreen:
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10