Poprzedni temat «» Następny temat
[delphi] MediaPlayer za szybko odtwarza.
Autor Wiadomość
siekierzyński 
Że niby co?



Wiek: 27
Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 416
Skąd: Nareszcie Polska
Wysłany: 2010-09-09, 11:36   [delphi] MediaPlayer za szybko odtwarza.

Mam taki problem, mam MediaPlayer i jak odtwarzam film, to film leci w straasznie szybkim tempie (chyba co 1000 parę klatek). Co zrobić, żeby film normalnie się odtwarzał?

Użycie WindowsMediaPlayer raczej nie wchodzi w grę, bo potrzebuję móc przenosić po formie Panel z filmem, zmieniać jego rozmiar itp. Potrzebuję też informację o tym która klatka jest odtwarzana.

Chce sobie robić własny program do odtwarzania filmów z napisami.

EDIT:

Znalazłem TVideoGrabber ale to jest Trial. Czy ktoś zna coś podobnego?
 
     
Ertew 
-.^



Wiek: 26
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1347
Skąd: Leszno
Wysłany: 2010-09-09, 15:06   

Korzystam z programu Tiny Player.
Sam program nie odtwarza filmów, ale wraz z kodekami (korzystam z K-lite Codec Pack) działa całkiem sprawnie.
Dodatkowo umożliwia korekcje czasową napisów i prędkości odtwarzania.
Autor udostępnia kody źródłowe, więc możesz się na nich wzorować.
 
 
     
siekierzyński 
Że niby co?



Wiek: 27
Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 416
Skąd: Nareszcie Polska
Wysłany: 2010-09-09, 19:09   

Język C - kiepsko u mnie, nic z niego nie umiem.

Edit:
A jak stworzyć dynamicznie TWindowsMediaPlayer?
 
     
Passage 


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 184
Skąd: Cambridge / UK
Wysłany: 2010-09-09, 22:52   

http://www.google.com/sea...l=&oq=&gs_rfai=
 
 
     
siekierzyński 
Że niby co?



Wiek: 27
Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 416
Skąd: Nareszcie Polska
Wysłany: 2010-09-10, 08:39   

Wiem, tylko jak daje:
Kod:
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
  var
    przycisk: TWindowsMediaPlayer;
  begin
    przycisk:=TWindowsMediaPlayer.Create(self);
    przycisk.Left:=10; // pozycja X przycisku na formularzu
    przycisk.Top:=10; // pozycja Y przycisku na formularzu
    przycisk.Width:=140; // szerokość przycisku
    przycisk.Height:=40; // wysokość przycisku
    przycisk.Caption:='Przycisk dynamiczny'; // podpis przycisku
    przycisk.Parent:=self; // rodzic przycisku
    przycisk.Visible:=True; // czy przycisk widoczny?
  end;


to wywala bład przy
Kod:
var
    przycisk: TWindowsMediaPlayer;
 
     
Passage 


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 184
Skąd: Cambridge / UK
Wysłany: 2010-09-10, 13:49   

siekierzyński napisał/a:

to wywala bład przy
Kod:
var
    przycisk: TWindowsMediaPlayer;

Jaki bląd?
W tym przypadku na 99% będzie to "undeclared identifier", czyli kompilator nie wie co to i gdzie szukać identifikatora TWindowsMediaPlayer.

Dodaj do sekcji uses WMPLib_TLB

pozdrawiam.
 
 
     
siekierzyński 
Że niby co?



Wiek: 27
Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 416
Skąd: Nareszcie Polska
Wysłany: 2010-09-10, 15:47   

Super, działa. nie przyszło mi to do głowy, choć widziałem 'WMPLib_TLB ' w uses.

Ostatnią rzeczą jaką potrzebuję to pobranie numeru aktualnie odtwarzanej klatki. Nie mam pomysłu jak do tego dojść, o ile jest taka możliwość.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10