Poprzedni temat «» Następny temat
1/12 Minikombajn Pomiarowy - pliki źródłowe
Autor Wiadomość
jackie01
Nowy na forum


Dołączył: 09 Kwi 2016
Posty: 2
Skąd: polska
Wysłany: 2016-04-09, 13:43   

Witam,

Pytanie do twórcy i was wszystkich koledzy. Co może być przyczyną takiego zachowania generatora avt2999

>>>>film link klik<<<< proszę wlączyć wyświetlanie adnotacji

Jak widać amplituda sygnału drga. Czasami po włączeniu generatora jest ona sztywna jak drut jednak po manipulacji częstotliwością sygnału zaczyna drgać jak na filmie. Przy przechodzeniu przez punkt około 170kHz (jak i 260kHz) drgania na przemian albo się uspokajają albo się inicjują. Ponadto przy przechodzeniu przez pewne częstotliwości sygnału zmienia się jego amplituda i kształt. Generalnie sinus powyżej 100kHz jest zdeformowany podobnie jak i prostokąt. Postaram się załączyć oscylogramy. Napięcie zasilania 2,9V. Bardzo proszę o podpowiedź czy u Was jest podobnie czy mam jakiegoś babola.

Pozdrawiam
 
     
lintast 
Nowy na forum


Dołączył: 12 Wrz 2016
Posty: 1
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2016-09-12, 13:00   

A mógłbyś wrzucić jeszcze raz ten filmik bo u mnie się nie otwiera niestety. A chętnie obejrzałbym go bo ciekawy temat zadałeś.
Spróbuj z tego linku bezpośrednio:
https://www.youtube.com/watch?v=hC85-N7M2pg
To już powinno działać :)
 
     
jackie01
Nowy na forum


Dołączył: 09 Kwi 2016
Posty: 2
Skąd: polska
Wysłany: 2016-11-07, 19:13   

Cześć,
Czy w Waszych MKP również występuje to zjawisko jak z filmu który zamieściłem? Czy to cecha czy wada mojego egzemplarza?
 
     
sebxx4
Nowy na forum


Dołączył: 14 Kwi 2017
Posty: 2
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-04-14, 13:53   

Istnieje jakaś inna aplikacja na PC?
Bo ta oryginalna nie chce mi nawet portu otworzyć (przedtem kilka razy się udało, ale brak jakichkolwiek przebiegów, teraz już nawet nie otwiera).
 
     
Konstruktor 
Nowy na forum



Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 53
Skąd: Inowrocław i okolice.
Wysłany: 2017-04-16, 12:44   

W moim urządzeniu, również występuje problem komunikacyjny z PC etem. W zasadzie, czasami porty się synchronizują ale i tak nie można sterować urządzeniem z poziomu kompa. Podobno zmiana softu pomaga ale potrzebny będzie chyba programator obsługujący Xmegi.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10