Poprzedni temat «» Następny temat
Ramka na LCD
Autor Wiadomość
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2014-09-05, 17:02   Ramka na LCD

Witajcie.
Problem mam następujący:
buduję urządzenie które będzie miało zamontowane na obudowie 4 wyświetlacze LCD 2x16 (zgodne ze sterownikiem 44780 ale to nieistotne). I teraz zagwozdka, spotkał się ktoś z Was z ramkami pod takie wyświetlacze? Obudowa metalowa, grubości 1,2mm. O ile część sprzętowa jest już gotowa to kompletnie nie mam pojęcia jak estetycznie zamontować te wyświetlacze...

Ktoś doradzi/pomoże ?
 
     
KrzysiekK 



Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 1124
Skąd: Lubcza
Wysłany: 2014-09-05, 19:16   

Po wpisaniu w Google hasła "ramki wyświetlaczy LCD" można znaleźć oferty tego rodzaju ramek. Wystarczy wybrać odpowiednią ramkę. Linków nie podaję, aby nie robić kryptoreklamy.
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2014-09-06, 07:04   

KrzysiekK, dziękuję. Wyobraź sobie jednak ze opłaciłem w tym miesiącu abonament w google i podaną frazę sprawdzałem przed Twoim postem :P

Miałem takie typowe ramki- niestety nakładane w większości na klej/taśmę dwustronną - w moim przypadku odpadają.
 
     
timo66 
...:::Anty Spam:::...



Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 1612
Skąd: 66'15" M.a.R.s.
Wysłany: 2014-09-06, 09:20   

Patrzyłeś w cyfronice albo w conradzie? Widziałem tam ramki na zatrzaski i tez takie przykręcane od spodu.
 
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2014-09-06, 11:42   

Właśnie szukam czegoś najlepiej przykręcanego od spodu ale za grzyba nie mogę znaleźć. W conradzie jedna mi podpasowała (prawie) ale standardowe wyświetlacze maja inaczej rozmieszczone otwory i nie nadaje się :/
 
     
Pikczu 



Wiek: 38
Dołączył: 18 Lip 2005
Posty: 676
Skąd: Dublin
Wysłany: 2014-09-06, 15:25   

http://www.dhmicro.com/plastic.html
http://cpc.farnell.com/js...=cpc/260010.xml

Poszukaj pod hasłem bezel
 
 
     
joon 



Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1863
Skąd: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Wysłany: 2014-09-06, 23:07   

Pikczu, dzięki, ale to nadal nie to co chciałbym mieć. Na zewnątrz nie może być widocznej ani jednej śrubki :/
Najprawdopodobniej skończy się na ręcznym wykonaniu ramki z plexi :|
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10