Poprzedni temat «» Następny temat
STM32 i DMA z wykorzystaniem funckji API
Autor Wiadomość
Aro 
Everything Is Possible



Wiek: 27
Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 641
Skąd: Świerczyniec | Wrocław
Wysłany: 2009-05-25, 13:37   STM32 i DMA z wykorzystaniem funckji API

Witam, coś jest skopane w programie albo raczej bibliotekach z funkcjami konfigurującymi DMA. Przy próbie kompilacji przykładowego programu wywala mnóstwo błędów jak na zdjęciu. Czy coś robię nie tak?

error_dma.JPG
Plik ściągnięto 622 raz(y) 170,65 KB

 
 
     
radzio 



Wiek: 33
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-05-25, 15:11   

Zajrzyj do pliku stm32f10x_conf.h i odkomentuj odpowiednie miejsca.
 
     
Aro 
Everything Is Possible



Wiek: 27
Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 641
Skąd: Świerczyniec | Wrocław
Wysłany: 2009-05-25, 17:40   

Dzięki! Faktycznie problem był z tym plikiem. Aczkolwiek nie chodziło o odkomentowanie, po prostu w tym przykładowym programie ten plik w ogóle nie był dołączony do projektu i były tam złe nazwy kanałów DMA. Teraz już wszystko śmiga... no prawie:)

[ Dodano: 2009-05-26, 13:56 ]
No tak... nie za ciekawie to wygląda. Czy da się coś zrobić aby DMA wysyłało dane z określoną prędkością? Bo z tego co widzę, to przesyłanie jest nieregularne, i nie ma żadnego dzielnika częstotliwości dla tego kontrolera.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13