Poprzedni temat «» Następny temat
Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC
Autor Wiadomość
cooki13
Nowy na forum


Dołączył: 02 Sie 2006
Posty: 5
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-30, 19:44   

Witam niedawno zakupiłem zestaw PSOC FirstTouch w zestawie skromna instrukcja płyta z oprogramowaniem programator na USB oraz płytka testowa więcej informacji o zestawie tutaj http://www.kamami.pl/dl/PSoCFirstTouchGuide.pdf Jak będe miał więcej czasu to podziele sie opinią.Na pierwszy rzut oka dużym ograniczeniem są bibiloteki układów współpracujące z płytką

DSC00310.JPG
Plik ściągnięto 538 raz(y) 126,55 KB

 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2008-03-30, 20:28   Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC

Jeśli ktoś ma takie lub inne zestawy to niech tu napisze swoją opinię.
 
     
mgornicki 
Nowy na forum


Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 4
Skąd: Tychy
Wysłany: 2008-04-06, 10:05   

Ja dwa lata temu dostałem od Cypress !!!za darmoche!!! CY3210-PSOCEXPEVAL1.
Zdjęcie poniżej.
Z jedną różnicą - zamiast jednego PSoCEval1 było MiniEval1 i dodatkowe dwa CY8C29466.
No ale wiadomo, że największym skarbem w tym to MiniProg Programmer.
Teraz z tego co wiem to już takich giftów nie robią :(
Generalnie układ jest świetny. Zestaw stworzony z myślą do testów magistrali i2c.

Dodatkowo używam układy PSoc Eval I z www.psoc.prv.pl - również bardzo dobry jako zestaw dla początkującego. Plusem jest, że MiniProg działa z tym układem bez problemów. No może nie całkowicie - bo jak chcę zaprogramować układ to muszę wyjąć wyświetlacz LCD z układu.

IMG_5033.JPG
Plik ściągnięto 530 raz(y) 133,57 KB

 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2008-04-06, 10:29   

No to miałeś szczęście ja MiniEval1 z programatorem MiniProg musiałem już kupić u nich. Co do programatora działa faktycznie dobrze, lepiej od tego z www.psoc.pl (przynajmniej w jego pierwszej wersji). LCD w zestawie PSoC Eval1 korzysta z P1.0 i P1.1 podobnie jak programator MiniProg dlatego trzeba wyciągać LCD ale jesli przekonfigurować wyjścia na LCD w programie i zmienić połaczenia na płytce zestawu ( dwa cięcia i dwa połączenia np. kynarem - tak zrobiłem) to wtedy nie ma problemu i nie trzeba wyciągać LCD.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12