Poprzedni temat «» Następny temat
PSoC Express
Autor Wiadomość
Kulpina 
Adam Kulpinski



Wiek: 25
Dołączył: 28 Lip 2005
Posty: 1685
Skąd: Sanok
Wysłany: 2008-03-28, 18:53   

Psoc Express - W jaki sposób to działa, jeśli nie trzeba znać żadnych języków programowania? To aż takie cudo jak mi sie teraz wydaje, czy coś przeoczyłem? :mrgreen:
 
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2008-03-28, 19:11   

Kulpina napisał/a:
Psoc Express - W jaki sposób to działa, jeśli nie trzeba znać żadnych języków programowania? To aż takie cudo jak mi sie teraz wydaje, czy coś przeoczyłem? :mrgreen:

Najlepiej to sprawdzić w praktyce. Oprogramowanie mozna ściągnąć ze strony www.cypress.com a taki prosty przykład układu mierzącego temperaturę był opublikowanyw EP11/2006
 
     
gwozdex 



Wiek: 33
Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 836
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2008-03-28, 19:35   

Witam!
Ja zwróciłem uwagę na te procesory kilka miesięcy temu po ukazaniu się informacji na ich temat w EP. Szczególnie zaś zwrócił moją uwagę artykuł w którym poruszony został temat technologi CapSense, czyli przycisków pojemnościowych. Nawet próbowałem zamówić kilka sampli- niestety nie przyszły.
Ciekawi mnie czy środowisko w wersji Express umożliwia korzystanie z tych modułów?
 
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2008-03-28, 19:56   

gwozdex napisał/a:
Witam!
Ja zwróciłem uwagę na te procesory kilka miesięcy temu po ukazaniu się informacji na ich temat w EP. Szczególnie zaś zwrócił moją uwagę artykuł w którym poruszony został temat technologi CapSense, czyli przycisków pojemnościowych. Nawet próbowałem zamówić kilka sampli- niestety nie przyszły.
Ciekawi mnie czy środowisko w wersji Express umożliwia korzystanie z tych modułów?

Tak.
  
 
     
end 
tool



Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1208
Skąd: Jedlina-Zdrój
Wysłany: 2008-03-29, 10:26   

Cytat:
Najepiej jakby moderator zamknął ten wątek i wydzielił

Możesz to uczynić już sam :)
 
     
bodd
Nowy na forum


Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 2
Wysłany: 2009-05-22, 20:17   

Witam.
Czy podany adres skad mozna sciagnac PSoC expres jest aktualny? Bo szukałem i jakos nie za bardzo.
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2009-05-23, 20:33   

teraz już jest jeden zintegrowany program "PSoC Designer" - znajdziesz go tutaj
 
     
kayron 
PLC FATEK, automatyka na życzenie



Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1857
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-10-02, 18:01   

No właśnie. Tylko ja np. w wersji 5.3 nie mam dostępnego tryby Expres do programowania ? Jest tylko ASM i C.
Czyżby Cypress zrezygnował z tego sposobu programowania ?
 
 
     
Wojtek 



Dołączył: 04 Sie 2002
Posty: 2511
Skąd: --
Wysłany: 2012-10-02, 19:16   

Tak niestety, to jeszcze jest dostępne dla wersji 5.0 SP6 http://www.cypress.com/?rID=34517
A informacje o tym masz np w FAQ http://www.cypress.com/?rid=53335
 
     
kayron 
PLC FATEK, automatyka na życzenie



Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 1857
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-10-03, 09:06   

Szkoda :sad: Choć w sumie to logiczne, że im więcej będzie, bardziej rozbudowanych procesorów, tym, trudniej takie środowisko będzie rozwijać. No nić zostaje nauka ASM, i C na tę platformę.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11